Nisam stigao napisati u članak, pa ću sad. Mislim da sam to već pisao u svojoj kolumni, ali ukratko ponovim opet. Anegdota je ta da sam ja htio Nintendo 64. Za PlayStation nisam nikad ni čuo jer tamo gdje sam ja živio nije bilo interneta, PSX časopis još nije počeo izlaziti. Svi prijatelji iz Švicarske koji su imali love, igrali su Nintendo. Onda sam počeo gledati Modul 8 emisiju i čitavo vrijeme sam mislio da oni igraju Nintendo 64 igre. Sjećam se da je bilo zimsko vrijeme i da su mi mama i tata u gradu kupili poklon. Bio je to PlayStation, a ja sam bio nesretan jer sam htio Nintendo. Tek kad sam upalio onaj demo s dinosaurosom i onom mantom shvatio sam zapravo da ja čitavo vrijeme želim PlayStation, a ne N64. Prva igra koju sam ubacio bio je Tekken 3 (original), a druga je bio Spyro The Dragon (isto original). E da, imao sam i nekakavu pucačinu Broken Helix koju ništa nisam skužio. 😃 Sad sam pogledao da ju je Konami radio. Tekken 3 se taman tada vrtio na Modulu 8 i teško je opisati koliko sam bio sretan kad sam shvatio da ja ono što gledam na TV-u imam doma. Nikad neću zaboraviti te boje i grafiku i susret s 3D svijetom u Spiri. Igrao sam ja C64 i SNES, ali PlayStation je bio sve što sam želio. Kasnije sam imao doslovno na stotine i stotine igara (khm - čip) i igrao sam sve živo. Sjećam se da sam za jedan Božić dobio od brata za poklon (stvarno ne lažem) 80 igara. Njegov prijatelj je radio backupe (khm - prodavao) i nisam znao što bih igrao.
Nakon svih konzola, mislim da mi je i dalje PS1 najdraža konzola. Teško mi je odlučiti između PS1 i PS2 iskreno. Tu su negdje - podjednako drage.