Samo 12 preprodavača zaradilo je preko 8,5 MILIJUNA kuna na preprodaji PS5
- Uređivano
To dokazuje ono što sam govorio.
Sony je mogao staviti 600$ cijenu.
Ljudi daju duple cifre nego konzola košta, samo da se dočepaju.
Vjerojatno im je žao sada.
Ovim preprodavačima jebem ....
Nemam ništa protiv zarade ali...
Ovo sa botovima je "varanje" i pretjerano.
Zašto?
Tome običan korisnik pristup nema.
Kupnja je radi situacije ograničena samo na online.
Poštenije bi bilo kampirati ispred dućana, možda se i potući pa da kupiš konzolu. 1 komad.
Tak bi bar otišla kupcu u ruke.
Krivim Sony, trgovine koje nemaju zaštitu ili vide pa ne reagiraju.
Ali opet nema smisla jer potražnja je takva da bi prodali svaku, normalnim kupcima. Nisam pametan u ovom momentu, valjda ima načina da se to riješi?
pravednik valjda ima načina da se to riješi?
Kao što rekoh.
Preorderi isključivo sa postojećim PSN accountom koji ima registriranu stariju konzolu i jedan po accountu.
Samo kod službenih distributera.
Vrlo jednostavno.
Ali na taj nacin diskriminiras sve nove korisnike, tako da...
Da su ljudi pametni i da se mogu suzdrzati, ne bi nitko kupio od likova s oglasa. Pa nek se muce s povratom "ulozenog" novca.
Pa što oni bar prodaju konzole po vecoj cijeni a kod nas se prodaju stare cipele za 9000kn.
- Uređivano
Chaky
To su preorderi.
Rasprodat će ih sve ovak i onak.
Većina novih korisnika ne rade preorder nego kupi konzolu kad dođe u trgovine.
- Uređivano
wooddiebone Ne mozes to napravit, nema smisla nikakvog. Pa ja bi se kao vlasnik prijasnjih konzola i psn acc-a poklopio usima i sramio. Nemojte bit pohlepna djeca. Ne odobravam ovo sto preprodavaci rade, znam da se ovdje radi o principu, ali ovo je Playstation, uredjaj koji nema gotovo nikakvu zivotnu vaznost. Svi cmizdre jer ne mogu do svog ps5 trenutno, a 90 % ljudi koji su ga uspjeli nabavit na njemu igraju ps4 verziju onog smeca (subjektivno) od Warzone-a.
biver
Iskreno mi nije jasno čega bi se sramio.
Slažem se da PS5 nije od životne važnosti, ali ne bi bilo prvi put da se slična praksa primjenjuje za obuzdavanje preprodavača, nerealnih porasta cijena i općenito loše atmosfere koju stvara takav loš launch.
A radi se o proizvodu koji ljudi dovoljno žele da se rasproda momentalno.
Sonyu kao prodavaču igara je u interesu da njegove konzole završe u rukama što većeg broja fanova koji će na igre trošiti još love, a ne samo puki broj prodanih primjeraka.
Taj problem je pogotovo izražen kad se radi o specijalnim edicijama kao što je bio 500 million PS4 nedavno.
Puno više problema bi to riješilo nego stvorilo.
- Uređivano
Odličan post.
To ljudi ne kuže.
Vide samo broj prodanih primjeraka i misle haha Sony zaradio masno.
Je kurac krivi.
Sony zarađuje na igrama i dodatnoj opremi, konzola je ispod cijene proizvodnje i gube prvu godinu.
Tak da su ovi Scalperi i njih sjebali jer roba stoji u skladištu.
Hvala Bogu nema toliko budala koje će dati 7000 kn za konzolu.
To se vidi, pratim ebay.
Cijene i konzole stoje od launcha.
Sad imaju aukcije ali opet slabo idu.
Jednostavno ljudi nisu glupi.
Scalperi su doslovno ukrali božić i igranje nekome, nekom gameru koji bi sigurno kupio 2-3 igre, dodatan kontroler ili ostalu opremu.
Naši su tu kupovali dodatnu opremu i prije konzole.
Ti likovi su samo dodatan posrednik koji su svoju logistiku dobro naplatili na ljudskoj debilani. Nece to biti niti prvi ni zadnji put.
- Uređivano
Šverc komerc. Sve je to stara priča. To su sve pošteni ljudi koji teško rade da zarade za kruh. Kao i svi mi. Ne znate vi kolko je to stresno.
Pa pogledajte Dellboya!
Pa ono, neka su zaradili. I meni je sad žao što nisam prednaručio i onda prodao za barem 1000 kn više. To se može napraviti sad u prvom valu, dok će kasnije ponuda nadmašiti potražnju. Kao i s grafičkim karticama, samo što u tom slučaju legalno "guli" skoro svaka tech trgovina i nitko ni da trepne na to. Nađite sebi ili svojoj djeci drugu igračku u međuvremenu.
Kako mi je žao kaj nisam uzeo PS5.
Dobio bi RTX 3080 za 3800 kuna.
Ljudska glupost. Ne razumijem kako netko svjesno može nekome davati tisuće kuna znajući da je ta osoba smeće zbog onoga što radi. Ja ne bi nekom lihvaru dao ni 500 kn više od cijene u dućanu pa makar nikad ne kupio konzolu.
Zato jer su isporučivali u slobodnu prodaju(amazonu i slično prek neta) a znaju da ni osnovne prve preordere nisu zadovoljili sve.
Pogledaj samo HR, ljudi čekaju digitalne do 01.2021.
Onak, što može poći po zlu...
Isto kod nas bilo sranja.
Sony je zabranio prodaju u radnjama.
Međutim 2 firme su imale po 8 konzola, jedna u Karlovcu, druga Čakovec-Prelog.
Neću javno koje. Na PM mogu.
I šta se desilo?
Pokupila rodbina od zaposlenika pa na njuškalo. Tih 16 konzola moglo se sad igrati.