To bi bilo zakon. Ionako samo kupujem Sonyjeve igre uz par iznimaka. Sve Sonyjeve igre Day 1 na pretplati i uzima se odmah.

emilijo To bi bilo zakon. Ionako samo kupujem Sonyjeve igre uz par iznimaka. Sve Sonyjeve igre Day 1 na pretplati i uzima se odmah.

Piše u članku "sličnog sustava pretplate umanjenog za AAA ekskluzive na launchu", dakle, neće biti Sony ekskluziva na pretplati

Brijac
      Što je i logično. Zamisli da je Sony toliki idiot da daje Uncharted, TLOU, Spideya i slično day1?

Mogu eventualno dati određeni popust za online kupnju tih igara i tjt.

chono7
        Nisi šupak, ako nešto ne možeš priuštiti i to ne kupiš. To se zove razumno upravljanje novcem.

MS može priuštiti kupovinu od 7,5 milijardi i davanje svojih ekskluziva za $10 mjesečno koje su uz to jednostavno lošije kvalitete i manjeg budžeta + manje franšize.

Normalno da će Sony i Nintendo zaštiti svoje ekskluzivne igre i franšize. Nisu budaletine, bankrotirali bi. Njima to ne treba da bi opravdali svoju gaming diviziju ili da bi prodali konzole.

MS ima love na bacanje i Sony i Nintendo tu ne mogu konkurirati. To je činjenica.

Nexus dakle supci, ne samo u tome, vec i u drzanju tih istih "skupih" eksluziva. Svejedno posluju sa gubitkom na samoj konzoli, a zaraduju na skupim igrama i lakim igracima bez muda.

chono7
            Grozno, ja ne znam šta ću sad.

Zašto sve igre nisu $15? Šupci ne žele spustiti i izgubiti malo novca za nas gejmere. Ili još bolje, zašto nisu free? 🙄

Nexus pa grozno je, naravno da je! Ti si krajnji potrosac i trazis cim jeftinije zar ne? Ili mozda kod tebe nije takav slucaj? Tvrditi da je dobro za tebe da jedan pretplatnicki servis nema top AAA naslove dostupne day one je suludo i samo pokazuje koliko si zaluden Sonyem.

S obzirom da bi Sony propao kad bi to napravio mislim da za mene kao krajnjeg potrošača to ne bi bio plus.

Brijac propao? tesko... ne mora pretplata biti 10€ kao kod MSa. S obzirom na kolicinu igraca to bi islo. U4 se ne bi prodao u 10 milijuna primjeraka po nekoj cijeni, vec bi 50 milijuna ljudi igralo igru i platilo primjerice 15-20€ pretplate mjesecno, mozda produzilo pretplatu na 2 mjeseca. Smanjio bi troskove stancanja igara, odredeni dio kolekcionara bi kupio fizikaliju jos da ima igru, a smanjio bi preprodaju igara i gubitke na tom podrucju.
                  Supci su jer znaju da mogu PS igrace musti kako zele i kada zele

Mislim da nebi. Ne vjerujem da bi karikiranih 50 milja na taj način igralo igru. Jednostavno ne vidim da postoji tolika masa koja bi se, konkretno za U4, zainteresirala da odigra igru pa da im ne znam kako povoljne uvjete postaviš. Jednostavno nema tolikog interesa.

Već imaju budućnost industrije, a to je PS Now. Dok to ne postane trend, PS+ ispunjava svoju svrhu. Nemaju potrebu nešto mijenjati, osim potruditi se da ponuda bude atraktivnija. Ali i to će ovisiti o prodaji PS5 i softvera te PS+ pretplate. Ako bude i više nego dobra, nema smisla dodatno podilaziti igračima. Dokaz tome je i PS+ tijekom PS3 ere, tad su se baš morali truditi da privuku nove korisnike. Danas se više ne moraju lomiti da to postignu, ali dosta toga će ovisiti i o uspjehu novih Xboxova i Gamepassa.

Važno je da Sony nađe balans između profita i zadovoljnih kupaca. Ako se po jutru dan poznaje (i generacija), početni uspjeh u Japanu je dobar predznak da će Sony dominirati i ovu generaciju.

chono7
                  Nije mi problem platiti za kvalitetu. Ne želim jesti fast food već dobru hranu.

Ili kako je već rečeno negdje, ako je Xbox postao Netflix, PS je kao odlazak u kino (samo bez ometanja i opasnosti od korone, heh). Vi birate, jedno ili drugo...ili možda oboje?

Nexus fast food ne znaci losa hrana... ja jedem fast food, znaci brza hrana, brza priprema, zdravo i bogato nutrijentima koji su mi potrebni za treninge. Analogija ti ne valja i malo si dosadan s time, iskoristio si vec previse puta.

chono7
                      Znaš ti točno što ja mislim s tim. Analogija stoji sada i stajati će dosta dugo.

Bezveze se praviš grbav.

Nexus ne neznam, molim pojasni. Analogija kao skupi slijedovi jela, svi lice jedni na drugo, pojedes ih 7 i tek onda si spreman za platiti skupo vino kako bi uzivao u veceri, jer imas love, pa si punis ego?

E moj Torca... Predrasude nisu dobre