Stigao je stigao. Prva impresija je da s obzirom na sve recenzije i reakcije na veličinu kutija, a i konzola je manja nego što sam očekivao da će bit. Očito recenzenti barataju s malima u životu pa im je ovo veliko. Konzola dobro izgleda uživo i ne djeluje nezgrapno veliko, djeluje skladno i sviđa mi se i kombinacija boja. Da je solidno velika, je.
DualSense stvarno dobro leži u ruci, haptička vibracija je super za sada, isprobana samo na Miles Moralesu i triggeri su dosta suptilni, jedino se malo čuju nutra motorići ti koji stvaraju otpor. Zvučnik na joypadu u Miles Moralesu lijepo daje dojam kad recimo ispucavate mrežu, baš je puno kvalitetniji od onog na DS4.
Setup konzole je jednostavan, ali dosta traje. Trebalo mi je nešto više OD sat vremena da sve setupiram, uključujući i download updatea + prijenos saveova i drugih accountova. Igre nisam transferirao. UI dobro izgleda, ali nije mi baš sjeo na prvu što se tiče UX-a, nikako da pogodim stisnuti PS gumb kako treba da dobijem onu alatnu traku na kojoj mogu provjeriti status dowloada, moram 3 puta stisnuti da bi to dobio, nije mi intuitivno onako, ali to je do navike sa PS4, sjest će na svoje mjesto s vremenom i ući će "u prste".