• Gaming Vijesti
  • Phil Spencer: Ne trebamo prodavati Bethesdine igre na PS5 kako bi nam se investicija isplatila

Baš me zanima kako će ispast ta situacija s gamepassom. Mislim da je to budući Netflix za gaming. A sad, kolko je to dobro za industriju, a kolko za igrače, vidjet ćemo.

Ja mislim da je za igrace dobro, a za industriju ne znam, nit me briga jer ocito da nije ni nju briga za nas kad nas obasipa day one dlc-ima, broken ass igrama po launcu, mikrotransakcijama, 80€ igrama, remasterima i da ne nabrajam dalje jer mi se muci odmah.

Game-Pass je svjetlo na kraju tunela. Uzmem series x i odmah imam gomilu igara za igrati prvi mjesec i to za 1€. Ne vidim kako je to lose za mene.

Ne znam, oprezan sam. Vidjet ćemo nakon par godina.
S jednog aspekta (cjenovno) je ziher dobro, ali moramo vidjeti kako će se razvijati sve skupa kroz godine.

Edit:
Ja sam već dulje vrijeme oduševljen s Netflixom, a odnedavno i sa Spotifyem.
Ali odnedavno Netflix počinje kenjat. Npr, sad su odlučili doslovce prepoloviti bitrate za 4K sadržaj. Mnogi korisnici su već na prvu vidjeli da im je sadržaj bitno lošije kvalitete.

Sva sreća pa sam uzeo debeli PS5 i opskrbit ću se UHD diskovima da gledam filmove kak spada. Iako i na njima mnogi (Disney naročito) rade gluposti pa im je HDR implementacija u banani.

A šta da kaže pred izlazak novih konzola nego da je moguće da igre ne dođu na ostale konzole. Ja bi iskreno volio da gamepass dođe na PS5 😆

Gamepass samo kao dodatak, ne kao glavno sredstvo igranja. Što ako vam maknu igru iz ponude koju ste taman krenuli igrati?

buz Što stvarno tako funkcionira? Nije da maknu ponudu za nove korisnike, dok stari koji su skinuli igru mogu igrati dok je igra instalirana i pretplata aktivna (ako uopće treba biti aktivna)?

fatamorgana Možda i bude na kraju to moguće kroz browser. Kažu da će navodno ići na to na Appleovim uređajima ako ne postignu dogovor.

Tzereen uz hdr implementaciju bih naveo i to kako vecina filmova nije true 4k i kao takvo ti se ne isplati uopce davati visu cjenu za uhd filmove. Ako vec obavezno zelis imati uhd barem prvo pogledaj na netu dali je film koji zelis true 4k ili false jer u drugom slucaju ti je bolje kupiti normalno BluRay izdanje

buz Što ako vam maknu igru iz ponude koju ste taman krenuli igrati?

Vrlo jednostavno, kupiti cu ju.

Dobro jutro da mice, ljudi. Ne vjerujem da ocekujete suprotno pobogu. Medjutim sve MS igre bi trebale biti u ponudi konstantno, bas kao sto su na netflixu sve serije i filmovi koje producira sam Nerflix. Mislim to je toliko logicno i za ocekivati da mi nije jasno kako uopce netko razmislja da je suprotno.

Takodjer Game-Pass moze koristiti i kao proba igre. Ako vidim da mi se neka igra ekstra svidja, kupiti cu je i na disk formatu, a ne da roknem punu cjenu na store-u pa mi igra brzo dopizdi sto mi se stalno desava sa igrama na GOG, Steam, ps store i eshopu. I sta onda mogu sa njima? Nista, frigat se, cak ih nemam mogucnost ni obrisati iz library iako mi ih se gadi gledati na popisu kupljenih igara.

Zar svaka dobra vijest za xbox mora biti odvedena u negativnom smjeru?
          Vidim ton pisanja i nije teško skužiti.

GamePass je jedna od najboljih stvari koje su se mogle desiti gaming industriji i gamerima od 1998. 1998. je to bio MGS.
          Isplativo, brzo i jednostavno. Za sitniš legalno igraš top naslove.
          Ovu generaciju Microsoft uzima, nemaju launch naslova, istina ali svakim novim potezom iznenade. Imaju oni još toga u rukavu.
          Vjerujem da se tajno radi na pravim next gen naslovima koji će podignuti ljestvicu kao u doba X360. Imaju jaču konzolu, bolju pletplatu, više para, Bethesdu i ID naslove. To što je PS5 generalno poželjnija konzola ne znači da Microsoft nevalja.

Pa imaju jedne od najkvalitetnijih racing igara na tržištu, Gears of War je svojevremeno uradio revoluciju TPS-a, Halo...netreba ni pričati.
          I da, zahvaljujući Microsoftu dobili smo najbolji RPG serijal u svemiru, Mass Effect.
          Sjetite se 2006. tko je financirao projekt.
          Dignuli su tadašnji Bioware u nebesa.

Zero

Ne znam, nisam upućen u detalje iskreno, znam da mi je na Netflixu kad sam krenuo gledat seriju došla obavijest da se miče u roku mjesec dana, nisam je stigao pogledati i samo je nestala. Ne znam kakva je tu mehanika, samo znam da se ponuda igara mijenja.

Kolega, nebi išao offtopic ali očigledno je.
            Umjesto veselja, ljudi samo hejtaju.
            Prije par mjeseci posrao sam Microsoft jer su zaslužili ali ljudi budimo objektivni.
            Ako je konkurencija nekad bolja to treba priznati. Sad ja postavljam pitanje.

A što kada istekne ps plus pretplata?

Oni bi za 10€ mjesecno da im M da jos i golf-a 8 na poklon lol

pravednik A što kada istekne ps plus pretplata?

A to se ne broji! To nije tema 😂

@maverick Nadam se da se to ne odnosi na mene, gdje sam napisao išta negativno? Napisao sam isto što i ti, samo drugim riječima.

buz ne na tebe. Ti si kul u zadnje vrijeme, ali njusim kojim smjerom ide rasprava. I opet hebeni gamepass. U svakoj xbox temi ga morate spomenuti. Bas svakoj.

Ta ko fol pitanja "a sta m mice igre nakon nekog vremena" su toliko prozirna i otrcana da mi nije jasno kako se nekome da ici u tom smjeru. Da nekoga to bas toliko zanima (osim sto hoce potaci shitstorm) informirao bi se do sada vec milijun puta na internetu i vidio kako funkcionira. To isto pitanje je do sada bilo postavljeno 100 puta na ovom forumu i dobilo isto toliko puta svoje odgovore i sad ajmo opet u svakoj buducoj temi podjebavati.

Pročitaj članak. Naglasak je na gamepassu.

I nitko nije hejter, o čemu pričate? Jedini poluoprezan komentar je moj. Nema hejtanja, već sam samo oprezan za budućnost, ali i interesom kako će se stvari razvijati.

Tzereen ja samo vidim kojim se tonom pise i u kojem smjeru ide. I ja sam oprezan sa 80€ cjenom za rimejk igru pa ne idem u svaku ps temu to spominjati. If you know what i mean. Ali nebitno, imajte svoje veselje, idem nesto izisti.

Jedini ko širi potencijalni fajt ovdje ste vas dvoje.

Ne znam gdje i kako vidiš ton? Svaki post na ovom topicu sam pročitao iznova i ne vidim negativne konotacije. Ni fatamorgana ni buz ni zero ni ja.
                  Fata čak želi gamepass na PS5. Ja kažem da me zanima kak će ispast, a kažem da i sam volim filmsku i glazbenu verziju ovog. Samo sam oprezan u kojem će smjeru sve ići, dobrom ili lošem.

Al vas dvoje vidite neke probleme i negativan ton i ne znam kaj.