Čovjek je sve rekao i načelno se slažem. Ali treba uzeti u obzir da je imao dugo vremena deal sa Sonyjem, a šuška se da pregovaraju produljenje suradnje, pa možda i nije najobjektivniji.
Šef Quantic Dreama: Dva next-gen Xboxa zbunjuju programere i igrače
Neovisno o Sonyu i preferencama prema istom, njegova rečenica apsolutno stoji.
Dugogodišnja konzolaška prednost je bila unificirana hardverska podloga. Ajd još mogu shvatit neke iskorake u pola životnog ciklusa (iako je i to već diskutabilno), ali najaviti odmah na početku okrnjenu verziju je zaista kontraproduktivno prema samoj ideji "next gena".
A jaca i slabija verzija PSa im nije problem?
Ako su izdali svoje igre za PC onda im je jasno sto moraju raditi u slucaju manjeg Boxa. Ovo nije nikakav problem, ovo je Sonyeva filijala i potezanje po clancima samo da se kenja.
Jos da rade nekakave igre sa naprednim gameplayom, njegova izjava bi imala vec znacaj. Ali je svakako pokazatelj sto Sony misli o potencijalnoj prodaji MSovog malisana, vidjet cemo kako ce zaista trziste reagirati
- Uređivano
Rađe bi bio zbunjen sa 5 istih konzola nego da mi prodaju PS4 Pro+ pod PS5.
I sad će opet bit woodie trola, daj mu opomenu i kaznene bodove.
Ne! Kao fan PSa koristim svoje pravo da poserem Sony i njihove imbecilne PR odluke u ovo vrijeme.
Poprilično je očito da će svrha PS5 bar u dogledno vrijeme biti upravo to, bolje izvođenje PS4 igara.
- Uređivano
wooddiebone nitko ti nece za netrollanje reći da trollaš. Wtf
zasto trolanje? meni se cini kao legit zakljucak s obzirom na najavljeno i videno u vise navrata na vise Sonyevih evenata.
- Uređivano
Pa ako gledamo specifikacije i raw power, nije baš skok kao kod PS3 na PS4.
Cijena je načelno ok ali generacija je takva da smo komotno mogli čekati 2021. blagdane pa dobiti 16TF konzole.
Igre su tak i tak sve remasteri ili curent gen naslovi na 4K.
Ništa spektakularno.
Ništa vidljivo kao Killzone Shadow Fall i Battlefield 4. To je bio primjetan skok.
Jako primjetan.
Jer Nvidia je zadala veliki udarac i PC se nikad nije toliko odvojio od konzola prije samog launcha istih.
Ili bude mid gen refresh ili PS6 igramo 2024.
Previše će to zaostajati.
Također nemojte misliti da trollam jer sam prednaručio PS5.
Samo gledam dugoročno.
- Uređivano
Zadnji put kad nisam trolao i kad sam donio legit zaključak su mi tri posta obrisana koji su bili direktno vezana za temu u kojoj sam pisao i nisu kršili pravila foruma ni na koji način.
Nemrem više znat kad ću naljutit nekog moda ili člana tako da stavljam disclaimere u buduće.
U pravu je. Osobno sam općenito bio protiv više različitih verzija konzola (revizije kao slim ne računam), a čisto sumnjam da ću taj stav promjeniti.