• Gaming Diskusije
  • [DISKUSIJA] Koliko će Microsoftova kupnja Bethesde promijeniti gaming industriju?

Pa iskreno ja ne vidim nikakvu konkurenciju. Za početak akvizicija neće biti dovršena do druge polovice 2021.
Ako oni mogu zaraditi više stavit će sve igre na sve platforme, dokle god je financijski pozitivno.
novi Prey bi na drugu ruku mogao biti xbox pc eksluziva jer nije toliko razvikan kao neki drugi naslovi.

@weky nemoj trolati plz 🙂

Nece se nista drasticno promjeniti. Moguce je jedino da zaista naprave top AAA naslov vrhunske produkcije i da ga ogranice na MS i PC, prezive tako i privuku igrace na Box (malo vjerojatan scenarij). Drugi scenarij je da ga ogranice vremenski na Box i PC i kasnije izdaju na PS i dobiju nekakve dodatne kupovine konzole. Treci scenarij je da izdaju igru na svim platformama i boostaju vlastite prihode.

U današnje vrijeme ima igrača po svuda. Isto tako i ja skačem gdje mi se nešto igra i tamo to igram, tako da ovo i da bude neki boom, meni i dijelu igrača kojima to nije bitno neće nešto promjenit. Svakako da je taj dio populacije donekle znatan, no ne mislim da će se osjetiti.

Zamislite F76 kao Sex ekskluzivu recimo, da su tad kupili Bethesdu and stuff i išli na to. Bilo bi to užasno i propao bi serijal odmah 😃 Ovako ćemo vidjet, ako bude mesa bit će i potražnje, gdje se god odluče publishat.

chono7 treći scenariji je jedini realni u ovoj situaciji zato što do finalizacije akvicije ima još dosta vremena. Do onda će i xbox i ps5 biti razvikani sa prodajom te samo tamo neće biti nekakve previše velike razlike.

Ma Xbox će ove genearacije imati zakon igara. Čak bi mogao dostići i X360 ako privuku još developera da im rade jebene igre.

Samo što sad i PC dobiva to sve.

chono7 2nd half. Što znači možda tek pred krajem 2021.
      mislim razvikani naslovi idu na sve konzole, manji naslovi na xbox. to je onak nešto što mi se čini logičnim.

Ja vidim ok stvari.
      Sony će ovo sve skupa analizirati i vidjeti što gubi Zenimaxom ako igre ne izađu za PS5. Onda možda svoje resurse usmjeri na izradu takvih ekskluziva.
      Ne bi me čudilo da oživi Resistance ako ne bude mogao dobiti Doom. A to je generalno dobra stvar, pogotovo zato što je igračima Doom daleko samo 300 Eura, a do 2022 još i manje.

Možda čak napokon dobijemo i Deep Down. To je izgledalo kao nekakav Skyrim na steroidima, pogotovo jer i Obsidian sprema sličnu igru.

Kaj je s onim Awoved?
        Čije je to i gdje dolazi?

Tzereen Obsidianovo i ne zna se kada. Pretpostavka je 2022. ili 2023. s obzirom da se radilo na onom dvorište-malci-bet-rojal i na DLC-ima za Outer Worlds.

weky Možda čak napokon dobijemo i Deep Down

Yoshinori Ono je napustio capcom. Deep Down čak i u ovoj situaciji je teško izvediva ideja.
          Iako bi vrlo rado zaigrao takvu igru. Bio sam uzasno nahajpan na trailer.

Varijaciju istog. Sonyrim whateva. 😆

weky
          Resistance bi bio bliži Wolfensteinu.

Ali da, na kraju će Sony morati jako zagristi i povećati kvalitetu i učestalost izlaženja svojih ekskluziva kako bi Microsoftu konkurirao.

To je best-case scenario i tu svi profitiramo. Realno će se sve to nekak popeglat tak da niš ne bude.

Sony je najviše ponudio upravo kad je bilo najteže, tijekom PS3 ere. Nadam se da će ovo biti dovoljan poticaj da se pokrenu i da češće rade igre, kako nove IP-ove, tako i nastavke. Povratak Resistancea bi bio super, da.

Koliko god ovo zvucalo "loše" za vlasnike PS konzola (iako zapravo uopce ne znamo kakav ce biti utjecaj na te konzole) mislim da je ovo potez koji je trebao ne samo Xboxu nego i Sonyu. Jedino jak Xbox moze natjerati Sony da se lagano trgne iz ove vec pomalo uljujane stolice i krene još jače i bolje. Zdrava konkurencija je uvijek potrebna.

@someone potpisujem sve što si napisao.

Sony je previše godina bio ovisan o nekolicini svojih postojećih eksluziva. Nažalost, mid-budget igara je sve manje i većinom imamo triple A igre na koje se čeka dulje razdoblje. Na posljedice ovog poteza Microsofta trebat ćemo pričekati barem godinu, dvije, ali mislim da će se u konačnici pokazati kao dobra stvar. Bolja konkurencija te tjera na nove poteze i nadam se kako je ovo znak Sonyju da bi ih umišljenost mogla koštati. Nitko nije nezamjenjiv.

Samo da mi netko spasi Bioware iz EAa. Microsoft držim fige.

Da ga ove ljige ne zatvore i da konačno nastave radit igre kakve su radili prije EAa.

7,5 miljardi je velik novac čak i za mene 😃 s toga se iskreno nadam da će ih malo M$ požuriti da ranije izbace igre, ne da mora čekati još 3,4 godine na novi TES