Podrška Appleu.
Nastavlja se rat Epica i Applea, pridružuju se i druge kompanije
Ovo postaje sve zanimljivije. Ja sam nekako više na strani Applea, kao što sam bio i prije 10-ak godina kad su kažnjavali MS jer gura svoj softver. Njihov je OS, neka rade što žele s njim.
Ne.
Nevezano za Fortnite i Epic, ta priča oko Applea već jako dugo traje. Tu priču ćemo staviti sa strane. To je samo jedan u moru primjera, ali nam je zbog gaming interesa samo nešto bliži.
Nije legalno imati potpunu zatvorenu vertikalnu integraciju operativnog sustava.
IMO nisu monopolisti unatoč većem udjelu na tržištu SAD-a. Tu su gdje jesu svojim radom, borbom i trudom. Deal with it.
druže apple ima zatvoreni ekosistem i tako najbolje čuva svoje korisnike. Nema tu hoćeš nećeš. Oni masu para ulažu u sigurnost.
stvar je jednostavna. njima je epic napravio nešto iza leđa, i kad je apple blokirao aplikaciju zbog kršenja ugovora epic je već imao spreman video i hrpu sranja za slanje na sud, što znači da su "Kinda" to prouzročili namjerno.
to je kao da ja tebe gurnem niz stepenice ali kad se ti vratiš da mi jebeš mater ja te čekam sa policijom u sačekuši i na sudu očekuješ da se taj tvoj čini neće uzeti u obzir.
kad epic nekoga provocira to radi da izazove reakciju i onda to okrene u svoju korist. Samo problem je što je Apple rogati sa kojim se ne treba bosti.
sama činjenica je da je epic prvi prekršio ugovor.
- Uređivano
@weky Ali onda po toj logici nije legalno imati niti jedan zatvoreni ekosustav, nevezano za os. Lateralno, vertikalno ili straightforward. Gdje je monetizirano, tu je i problem. Ako apple ima svoj os, svoje uredaje i korisnike koji tvore bazu, onda ne vidim problem. Ako sony ima svoj os, svoje uredaje i korisnike ni tu nema problema.
- Uređivano
apple ima svoje uređaje koje supportaju godinama za razliku od androida. Jebo ono kad imaš super uređaj ali google don't care. Kupi novi.
znaš da je mogućnost malwarea na njemu praktički nikakva za razliku od androida. i to je faking fact.
i daleko im je enorman broj korisnika bio na appleu. Što znači da su razmisljali o sebi a ne o korisnicima.
jer apple neće sigurno popustit nekom nižem šupku sa takvim pizdarijama.
Epic:
They guy they are fucking with:
Da se razumijemo, ja ne podržavam apple. Ne kupujem njihove proizvode ali give credit where credit is due. Imaju bolji OS i bolji support za telefonske uređaje. I u čitavoj ovoj situaciji je stvar jednostavna. Epic se zajebo. Zato su i stavili render radeonke u igri. Trebaju popunit nove pc igrače jer im je spao ENORMAN broj korisnika kad im je apple zakinuo aplikaciju.
Američka vlada ima velikih problema sa Appleom ne zbog antitrust politika nego zbog privatnosti i sigurnosti svojih korisnika.
Pazi vladi je problem jer im oni ne žele dati backdoor upad u svoje uređaje da mogu špijunirati građane.
I onda to nazovu antitrust da bi mišljenje javnosti skrenuli na svoj način razmišljanja.
Pa jebote što je trust ako nije ovo kaj Apple radi.
Hoćeš prisluškivat telefone? Ne može. Nađi drugi način da prisluškuješ, preko naših telefona nećeš.
Jebeš obavještajne službe koje moraju nekog nešto molit ili tražit.
weky Cijenim ProtonMail, mislim da su vrlo pristupačni za korisnike koji žele veću kontrolu nad privatnošću, međutim ovo nema smisla. Ništa što je spomenuto nije ilegalno. Je li korektno? Pa, nije. No njihova je platforma i mogu raditi na njoj što žele. Apsolutno je jednako da Apple ima jedino svoju digitalnu trgovinu na Apple uređajima kao što ima i Sony na PlayStationu.
Epic je imao sve spremno da "smjesti" Appleu. Ne ispada da se bore za veću zaradu drugih, ispada da se bore samo za svoju zaradu.
I dok je lijepo da se osvrće na Kinu i cenzuriranje vijesti, puno bi se moglo reći i za drugu stranu koja je u skoro pa većinskom vlasništvu Tencenta (pogledati WeChat).
Obje tvrtke su... Tvrtke. Tipične. Žele čim veću zaradu pod bilo kojom cijenom. U ovom slučaju je jednostavno: Epic je prekršio ugovor na koji je pristao. Taj ugovor, primjerice, nisu prekršili s PS Storeom. Ovo je samo grabež za više novca, ništa više, ništa manje.
wooddiebone Pazi vladi je problem jer im oni ne žele dati backdoor upad u svoje uređaje da mogu špijunirati građane.
I onda to nazovu antitrust da bi mišljenje javnosti skrenuli na svoj način razmišljanja.
Vlada: Ćao lepi ovdje američka vlada, daj nam dopuštenje da prisluškujemo sve tvoje korisnike
Apple: ver is maj trti prsent bič.
- Uređivano
u isti taj sigurni apple je haker prije par godina upao tj u icloud poznatih holivudskih picoka i pobrao im gole slike i sherao sa ostatkom interneta. nije apple kurca siguran bas kao ni android. najsigurnije je da ono sto ti je drago i vrijedno drzis na sigurnom mjestu koje se definitivno ne zove internet. imam protonmail, ali ne vjerujem ni njemu 1%.
s obzirom da sam ja goli kurac i nitkome zanimljiv, ni ne treba mi lozinka za moje acc.
- Uređivano
maverick
Nemre te niko zaštitit kad ti provaljuje netko sa passwordom.
Taj lik je phishao sve podatke tak da se pravio da je Apple.
To su glupi celebovi sami krivi.
- Uređivano
apple nije siguran kao ni nista sto je na internetu. momak uspije u pentagon upasti, kako je onda jedan google ili apple siguran?! mislim boli me kita, vjerujte sta hocete. moras ionako biti lud bitne stvari drzati na google drive ili icloud il' necem trecem.
Pentagon svoje povjerljive informacije sigurno ne drži na serverima koji su u doticaju sa otvorenim netom. Tako da đabe.
A što se applea tiče sigurniji su od androida sigurno
fensisuperstar applea
siguran k'o new york u 2 u noci
maverick
Nije čak ni stvar u internet sigurnosti.
Stvar je u npr. Whatsappu koji je enkriptiran i da bi upao u nečiji Whatsapp moraš imati fizički pristup uređaju.
Jedan NSA ili FBI agent se može jebat sa zaključanim iPhoneom.
Ne može nikako pročitati njegovu povijest poruka.
Sama end-to-end enkripcija ne dozvoljava nikome da čita podatke, čak ni ako tata Zucc to želi.
Jedino kako možeš pristupit porukama je preko uređaja koje ih šalje i prima, a na iPhoneu je to nemoguće.
Go Apple