• Gaming Vijesti
  • PS5 i XSX diskovi za pohranu bit će jako skupi, otkrivene prve cijene

Previše brate, baš previše. Mislim da ću ja nastaviti sa eksternim HDDovima i maltrat se prebacivanjem na interni ono što igram. Koliko god ja volio imati sve ready-to-go, ali previše je to novaca. Možda za godinu dve, možda.

Ako igre stvarno budu manje ili isto zauzimale kao do sad ne vidim potrebu za nadogradnjom.
Imam 1TB PS4 i nije mi palo napamet uzet veci hdd. Stane 10ak igri a od njih igram mozda uvijek 2-3 max, kad zavrsim obrisem i ide nova.

Bas mi odgovaraju ovakve informacije. Ovo sto su dosad pokazali me sve vise i vise odbija od prelaska na novu generaciju. Ne bude to nikakav bitni skok. A davat hrpu para samo da mi se igre ucitavaju brze mi je smijesno, pogotovo jer sam i sada zadovoljan brzinama ucitavanja. Jedini trenutni problem koji imam na ps4 je losa optimizacija operativnog sustava i stvarno radi u najmanju ruku lose, pogotovo prilikom multitaskinga koji je u biti samo feature na papiru, a u biti ne radi. Bas me zanima koliko ce takvih polufunkcionalnih i nefunkcionalnih features-a bit na ps5. A bit ce ih itekako.

@Fenix

Radi se o PCIE 4.0 NVMe SSD disku propusnosti memorije 2.4 GB/s. Odlične brzine, ali po paprenoj cijeni. Napomenimo kako ćete, za razliku od PlayStationa 5, za Xbox konzole moći kupiti samo tu jednu licenciranu vrstu memorije čime je praktički stvoren monopol i prisiljeni ste platiti tu cijenu.

Je i nije PCIE 4.0. Sučelje je PCIE 4, ali MS je to prilagodio to do te mjere da je te "staze" umanjio za duplo od standardnog PCIE 3 sučelja zbog troškova i digao bandwidth na razinu koje nude 4 staze PCIE 3 sučelja, a s tim da PCIE 3 sučelje maksimalno idu do 3.5 GB.

Ne znam dal se uopće takav SSD može kvalificirati kao PCIE 4 kad nema veću brzinu od PCIE 3 koje može dati PCIE 3 sučelje.

S tim da je MS-ov SSD baš poseban format, pa se vjerojatno i prodaje po toj cijeni ( nisu ni PS Vita kartice bile jeftine ). Na PS5 će ići standardni PCIE 4, samo treba biti veća brzina da zadovolji minimum. Mislim da je Samsungov 980 prikladan

PS2MASTER pcie 3 sucelje ide maksimalno do 15gbps. Ovisno koliko laneova stavis za ssd. Ovisno o arhitekturi konzole.

PS2MASTER Više nije nego što je. Brzina uz nestandardni utor je samo regresija na starija vremena kad su proizvođači radili hardver koji je svojim karakteristikama i cijenom bio van ponude na tržištu. Jedno je barem jasno, na ovome će zarađivati od početka prodaje.

chono7

Je, ak je maximalno 16 laneova, al ofdi se radi o 4, odnosno 2. Trebao sem se bolje izjasniti da je max brzina sa 4 lanea 3.5