Vjerojatno nema veze sa nepostojanjem Galaxyja 2 u ovoj kolekciji, no jedan od problema koje ja vidim je implementacija upravljanja Yoshijem u dvojci. Dok su u jedinici motion kontrole više-manje opcionalne i služe samo za skupljanje star bitova, u dvojci Mario može jahati Yoshija, a motion kontrolama se upravlja Yoshijevim jezikom, tj. pointerom se cilja na predmet ili neprijatelja kojeg će Yoshi pojesti. Osim toga, Yoshijev jezik se koristi i za platformiranje pa se tako Yoshi može pomoću jezika ljuljati između platformi i slično.
Ništa od toga nije problematično za OG Switch koji ima Joy-cone koji su sasvim sposobni za oponašanje funkcionalnosti Wiimotea. Problem se javlja kod Switch Litea koji ne dolazi sa Joy-conima (mogu se koristiti, ali ih treba dokupiti).
U jedinici je stvar riješena pomoću touchscreena pa se u handheld modu OG Switcha i na Switch Liteu star bitovi mogu skupljati povlačenjem prsta po ekranu (a mogu se koristiti i Joy-coni ukoliko ih imate). Mislim da u dvojci upravljanje Yoshijem pomoću touchscreena ne bi baš tako dobro funkcioniralo. Pretpostavljam da bi mogli za to ciljanje iskoristiti desnu analog palicu i dodati nekakav auto-aim ili tako nešto, no opet ne znam baš koliko bi to sve skupa bilo fluidno.