Tko želi slično iskustvo neka proba - Song of Horror
Uzori igre su također Resident Evil, Silent Hill te Alone in The Dark naslovi.
Odlično ocjenjena igra i od kritike i od igrača
Igra ima permadeath gameplay te gubitkom lika može doći do komplikacija i težeg prelaska nekog sljedećeg područja.
Nema jump scareova već The Presence kontorilra AI te dolazi do random situacija
Song of Horror offers a truly dynamic terror experience: its antagonist, the supernatural entity known only as The Presence, is controlled by an advanced AI (Artificial Intelligence) that adapts to your actions and decisions. Experience unbearable fear as this otherworldly being responds to your way of playing and hunts you down in unexpected ways, offering a unique experience to every player and gameplay where tension builds up naturally instead of coming from scripted sequences.
Mana je loši modeli nekih likova sa kojima igramo; no itako su neki samo potrošna roba hehe....
Par mojih dojmova po pitanju tih 13 igrivih likova:
Ova mehanika, permadeatha te AI-a koji nas proganja je vrhunska. Nije mi bilo jasno kako imamo 13 likova na raspolaganju i kako će se to uklopit u priču no sve se poveže; znam jer sam u prvoj epizodi ostao bez dva lika; morat ću krenut iznova jer je ima pet epizoda i nastavim li ovako, do kraja prve epizode svi će biti mrtvi. A tada slijedi game over
Npr, kada sam ostao bez prvog lika Alexandera, odabro sam Sophie, novinarku koja je ulaskom u kuću aktivirala alarm; alarm koji nije radio kod dolaska prvog lika jer nije bilo struje u kući. No kako smo osposobili struju, nakon šta je lik ubijen, sljedeći koji ulazi aktivira alarm... E sada, nakon šta je i novinarka pala sa krova, pojavljuje se novi lik koji se može odabrat - osoba koja je postavila taj alarm te dolazi vidjeti šta se desilo. No da Sophie nije pala sa krova, Alina iz osiguranja nebi se niti pojavila...
Atmosfera i horor elementi su vrhunski!
Trenutno samo za PC, dolazi i na konzole, no ne traži jaki PC za igranje!