• Gaming Vijesti
  • U Assassin’s Creed Valhalli mijenjat ćemo spol usred igranja

• Ragnar se vraća iz boja.
  • Putem pada u depresiju i shvaća da živi život u krivoj koži.
  • Odlazi na operaciju kod doktora poslanih iz budućnosti i uzima hormonsku terapiju zbog manjka estrogena. Ne preskače niti psihoterapeuta.
  • Postaje Ragnarina.
  • Vraća se kući, Lagerta podnosi zahtjev za rastavom braka.
  • Ragnarina se usputno preobratila na veganstvo te počinje prakticirati zen budizam.
  • Ragnarina završava kao žrtva Odinu i bogovima jer je nažalost bila ispred svog vremena.
  • The end.

To je to. Oduvijek sam htio mjenjat spol on the fly. Malo primis malo das i tjt. GG ubi 😃

Ništa neviđeno. Saints Row 3 je imao to. Skate 3 isto, kao i dosta igara uz njih.
Nitko nije srao.

Praktična ušteda ako se mene pita.

Netreba pisati i snimati duple razgovore, za NPC-ove.

Zašto bi netko uopće želio mijenjati spol lika usred igre? Ok, odabereš spol na početku i gotovo. A ovako ispada da sam muško pa bih malo htio biti žensko jer sam nastran i nemam pametnijeg posla u životu. Ništa drugo nego kako kaže Hrvoje - forsiranje društvenih agenda.

Nemojte prdit. Kao što sam napisao, ovo je odradilo hrpe igara prije.
    Danas je sve guranje agende bokte jebo.

Radi se čisto o QOL odluci koja eliminira potrebu za kretanjem ispočetka ako se u jednom momentu predomisliš.

Isto kao i ubacivanje Character creatora midgame u RPG.

TexasFlood A zašto netko ne bi? To što ti ne želiš ne znači da netko drugi ne želi. I sada postoji opcija koju ne moraš nikada ni taknuti ako ne želiš. A jeste svi osjetljive pahuljice.

A bas. Ne moze te smetati nesto sto ne moras koristiti. Ono sto bi zbog toga moglo patiti je naracija, ako i moze biti losije nego sto vec je...

maverick Za naraciju je rečeno da je uračunato to da može biti i jedan i drugi spol. Eivor je, recimo, žensko ime i navodno postoji objašnjenje unutar igre oko toga. Sad, hoće li to objašnjenje valjati? To će se znati tek kad dođe igra. Za sada, poznavajući da Darby vodi narativnu stranu igre, vjerujem da će biti u najgorem slučaju ok.

Fico opet to iskljucuje neke moguce dijaloge i misije kao i situacije koje su mogle biti unikatne samo za jednog ili drugog lika. Siguran sam da i sam znas da ovakav pristup stvara limitacije. to je ok u sportskim i sl igrama, ali ovdje bi moglo biti dvosjekli mac.

Mislim da to puno ovisi o tome kakav je pristup naraciji od početka produkcije. Ako je to bio plan od samoga početka, onda nema problema jer je radnja strukturirana oko toga da spol nema utjecaja. Ako nije, onda može biti problema. Kažem, ovo je jedan od aspekata koje će se samo moći zaključiti kad igra izađe pa se ili vide dojmovi i recenzije ili osobno zaigra.

Sumnjam da će biti questova o menstrualnom ciklusu glavnog lika tako da neće biti problema oko ovoga.
              Kao što rekoh, viđeno hrpetinu puta.

Fico slazem se, ali opet to znaci da su neke situacije iskljucene. Primjer krenem neki quest raditi sa muskim i on me tako oslovljava i mozda me bas ni ne podnosi, u medjuvremenu promjenim spol i sta ce onda biti? Hoce mi reci da imam fino dupe npr? Nece. Moze biti sasvim dobro izvedeno, ali neke situacije nece biti moguce ovakvim pristupom i u to sam siguran milijun posto. Neke situacije koje si prozivio sa Arthurom u RDR2 ne bi mogao da je umedjuvremenu promjenit spol i lik i to znas i sam, ali AC ionako narativno nije nista posebno tako da ce to ici vjerovatno bez problem...

Ovako ce npc koj nas je naprasio proslu noc reagirat kad se ipak odlucimo na drugi spol:

maverick
                Funkcionirat će isto kao i u hrpi drugih igara u kojima su to napravili.

Zbilja misliš da je Odyssey imalo drugačiji igrao sa Kassandrom ili Alexiosom?
                Jedina promjena je kako te ljudi oslovljavaju, a sad kad je glavni lik jedan i ima isto ime neovisno o spolu, još je i lakše.

U Saint's Rowu u niti jednom momentu nitko ne dovede u razgovor tvoj spol. nitko nije ni primjetio takvo nešto, a kamoli se žalio.

maverick Pa postoji jasna razlika. Valhalla je pisana s idejom da su moguća oba spola. RDR2 nije. Ne vidim tu neki problem. Isto tako, nije ni najavljeno da će svijet biti reaktivan na spol, nego na odluke koje sa sobom nose posljedice.

Da bar ja mogu mijenjati spol svaki dan.
                I da nadjem svog klona koji ima istu mogućnost.
                Pa da se oženimo.