Nažalost, to što osobno znaš neke ljude koji su imali problema s Fifom na PC-u ne znači mnogo. I sam imam računalo staro 6 godina pa pokrećem najnovije igre na high ili čak i very high postavkama ako mi 60 FPS-a nije cilj. Zanima me ova statistika od 4% igrača na PC-u.
Također, ovo su preporučene specifikacije za Fifu 20 na PC-u.
FIFA 20 Recommended PC Specs:
CPU: AMD FX 8150, Intel i5-3550 or equivalent
Memory: 8GB
Graphics Card: AMD Radeon R9 270X, NVIDIA GeForce GTX 670, or equivalent
Hard Drive: At least 50 GB of free space
Online Connection Requirements: Broadband connection recommended. Internet Connection required to install and play.
Ponavljam, preporučena specifikacija i nije niti skupa niti je high end niti je za neke PC entuzijaste. Fifa nikada nije bila zahtjevna igra jer je prilagođena široj publici. Isto će biti i s novom generacijom. Nećeš trebati 4K mašinu da pokreneš jednu Fifu. Bit će minimalan grafički skok koji će onda ponovno kroz čitavu generaciju vući i iz godine u godinu naplaćivati 60€ kao što je to bilo već dvije generacije.
Jedan članka o rezultatima prodaje ovako kreće.
"FIFA 18 je s 24 milijuna prodanih primjeraka postala najprodavanija nogometna igra svih vremena. To je samo kap u moru u više od 260 milijuna prodanih primjeraka čitavog serijala od 1995. PES nije niti blizu. Konami je u travnju ove godine obilježio tek 100 milijuna prodanih PES igara. Globalni prodajni rezultati za PES 2018 nisu niti objavljeni".
Ne vidim nigdje onu brojku koju si spomenuo za broj igrača na PC-u i na konzolama. Isto tako, ne vidim kakve veze ima PES s popularnošću Fife na računalima.
EDIT:
Vidim da si uredio objavu pa samo da se nadovežem na kratko. Slobodno linkaj tu stranicu iako je nedostupna, meni nije problem. Isto tako možeš i linkati članak iz kojeg si stavio ove prodajne rezultate za Fifu 18, neka se nađe ako netko želi više pogledati.