weky Samo pitanje, jel po tvom sistemu možeš prodat već prodanu, odnosno duplo rabljenu? I koja je tad cijena?
Da, možeš.
CIjena "rabljene" je uvijek recimo 10% ili 15% niža od cijene "nove". Ako padne cijena novoj, padne i rabljenoj. Ti recimo kupiš novi TLoU 2 za £50, odigraš i prodaš meni za £45. Ja ga odigram i prodam, također za £45. Ja sam ga defakto odigrao đabe (minus provizija izdavaču i Soniju), kao što bi se tako desilo i da sam to napravio sa fizičkom igrom. No za razliku od fizikalije, gdje Sony i Naughty Dog dobiju novce samo od nove igre, dok od iste igre koja kao polovna promijeni još recimo 7 ruku ne dobiju ništa. Prodajom "polovnih" digitalaca i Sony i naughty Dog SVAKI put dobiju svoj postotak.
Time kontroliraju tržište polovnih igara i dodatno zarađuju na jednom već prodanom artiklu. Plus, ionako će se kroz sljedeću generaciju još više forsirati digitalna prodaja. Ovime praktički smanjuju tržište polovnih fizičkih igara, pogotovo što igre na Storu jako brzo dobiju popuste, dobivaju novce koje ne bi dobili od fizičkih polovnjaka, plus potiču igrače na kupovanje digitalaca, kada već ne žele kupiti novu igru po punoj cijeni.