• Gaming Vijesti
  • [MIŠLJENJE] Sony konačno treba popraviti očajan PlayStation Store; ovo je sve što tražimo

Hahaha jesi kupio na kraju Dark Souls onda 😃

Slazem se, nema gore od te njihove pretrage, a nije rijedak slucaj niti da vrati 2 ista rezultata pa ti sad znaj koji je koji, a ispada da su isti.

Onda ste skromni!
Ima tu dosta za popraviti.

Moje ideje:

• pretraga igara po izdavaču
  • točno definiran gornji limit cijene ako želimo tražiti igre do točnog iznosa koji imamo u walletu
  • mogućnost prodaje kupljenih digitalnih igara na marketplacu (i Sony i izdavači ofc dobivaju svoj postotak) nakon što završimo igru ili smo fuulali ceo fudbal
  • ocjenjivanje u postocima (kao na Metacritics) uz obavezan tekstualni dio koji svatko može pročitati; ocjenu je moguće ostaviti tek nakon kupnje igre
  • obavezan demo za svaku igru ili no-questions-asked refund ako ga nema
  • automatizirani no-questions-asked refund ukoliko se igralo manje od 2h igre (ne vrijedi na fast platinum igre)

Prodaja aktiviranih digitanih igara se neće dogodit nikad. Možda Epic tako nešto uvede, jer manipulira izdavačima kako god poželi.

Icek jako dobre ideje/zelje, ali ako jednu od tih ispune, biti cu iznenadjen

weky Prodaja aktiviranih digitanih igara se neće dogodit nikad.

To su bili najavljivali još za PS3 ere. Ne znam zašto su putem odustali od toga. Izdavačima je to super, jer time dobivaju postotak od prodaje "rabljenih" igara, Sony također dobiva postotak, a igrači sitni popust kod kupovine "polovnih". Nisam mislio da se "polovne" prodaju dosta jeftinije nego neki simboličan popust naspram nove, 10% ili 20%. Tek toliko da se ljudima isplati.

Teško. Oko toga se začas razviju cijeli eko-sistemi. Taj tren imaš milijun stranica koje će biti posrednici između igrača koji prodaju i kupuju i Sony više neće digitalno prodati ni pola novih igara. A naknadno ne mogu povući uslugu. To je Kraken kojeg se ne usude releasati.

weky
        Ne slažem se. Jer ponuda nije neograničena, "polovnih" digitalnih će biti onoliko koliko ima "novo" kupljenih. A ako želiš kupiti GTA 6 polovan i trenutno nema niti jedinog slobodnog za kupnju, kupit ćeš novi. Ponavljam, razlika u cijeni možda 10% naspram "polovne" i nove.

Icek Samo pitanje, jel po tvom sistemu možeš prodat već prodanu, odnosno duplo rabljenu? I koja je tad cijena?

Neće se izdavači upuštati u to, ali postoje naznake da bi ih u EU mogli natjerati na to zakonskim regulativama - https://wccftech.com/steam-digital-game-resell-flies-in-face-eu-law/

Makar opet, treba se prisjetiti i ovoga - https://www.engadget.com/2012-07-03-eu-court-rules-its-legal-to-resell-digital-games-software.html

Što se na kraju nakon svih tih godina promjenilo kod nas u EU? Jedno veliko NIŠTA. Neučinkovita birokratska Unija kao i inače, tresla se brda, rodio se miš.

weky Samo pitanje, jel po tvom sistemu možeš prodat već prodanu, odnosno duplo rabljenu? I koja je tad cijena?

Da, možeš.
            CIjena "rabljene" je uvijek recimo 10% ili 15% niža od cijene "nove". Ako padne cijena novoj, padne i rabljenoj. Ti recimo kupiš novi TLoU 2 za £50, odigraš i prodaš meni za £45. Ja ga odigram i prodam, također za £45. Ja sam ga defakto odigrao đabe (minus provizija izdavaču i Soniju), kao što bi se tako desilo i da sam to napravio sa fizičkom igrom. No za razliku od fizikalije, gdje Sony i Naughty Dog dobiju novce samo od nove igre, dok od iste igre koja kao polovna promijeni još recimo 7 ruku ne dobiju ništa. Prodajom "polovnih" digitalaca i Sony i naughty Dog SVAKI put dobiju svoj postotak.
            Time kontroliraju tržište polovnih igara i dodatno zarađuju na jednom već prodanom artiklu. Plus, ionako će se kroz sljedeću generaciju još više forsirati digitalna prodaja. Ovime praktički smanjuju tržište polovnih fizičkih igara, pogotovo što igre na Storu jako brzo dobiju popuste, dobivaju novce koje ne bi dobili od fizičkih polovnjaka, plus potiču igrače na kupovanje digitalaca, kada već ne žele kupiti novu igru po punoj cijeni.

Icek Koliko je uopće tržište fizikalije naspram digitalnog? Ovako napamet bih pretpostavio da je veći gubitak 10% od ljudi koji bi kupili "rabljenu" digitalnu naspram nove digitalne, nego pad broja ljudi koji kupuju/prodaju rabljene diskove.

Heat
                Nisam išao studiozno tražiti precizne brojke i grafove, no brzinski google kaže da je udio digitalnih u cjelokupnoj prodaji igara Sonya kao izdavača 53% u korist digitalnih igara, naspram 37% od prije dvije godine. Dakle digitalna prodaja je u naletu i još će više narasti na PS5.

Skroz si sjebao računicu. Probaj se vratiti i pronaći flaw.

Postoje čitavi odjeli koji konstantno analiziraju petabajte podataka. Big data je danas sve. Da je isplativo već bi Sony uveo takav način poslovanja. I ne samo on.

Majke ti...... Ja nisam s nicim imao problema na ps4 i ps storu a kupio sam dost igara. To sam posebni ljudi imaju problema sa svim izgleda

6 dana kasnije

Limit igara na whishlisti je 100!