• Gaming Vijesti
  • “PS5 SSD je daleko najbolji u industriji, učitavanja su stvar prošlosti; PS5 će pokrenuti i PC evoluciju”

Opet je PS generator napretka, kao i obično.

Zbilja nevjerovatno da konzola dirigira napredak i nešto novo. I to uvijek PS. Svaka čast. Samo da još sve igre budu u minimum 60fps-a. Barem ekskluzive ako niš.

Ili koce napredak? 🤔 Zalosno je sto smo preskocili cijelu generaciju da docekamo primjenu ssda. Predugo si ovdje ps4, predugo... Pro nam stvarno nije trebao

Isto tako Epic:

That said, "on a high-end PC with an SSD," and especially with an NVMe SSD, we should get "awesome performance" from Unreal Engine 5 games.

Ocito su se s razlogom fokusirali na SSD i sto se mene tice, sve sto ima veze s brzim loadingom, boljim OS-om, suspend i resume igara itd. je super stvar.

Naravno da su konzole generator napretka kad su one te koje ga koče.

Zbilja je fascinantno da SSD storage postoji toliko dugo i da se tek sada radi na iskorištavanju toga u gaming industriji.

Štata što PC nema više hrabrih developera kao nekad koji bi radili čuda od ekskluziva sa bleeding edge tehnologijom umjesto da portaju konzolaške igre.

PC= više (teoretski) snage, skuplji gaming, više posla za developere oko optimizacije, manja prodaja igara, manje kvalitetnih ekskluziva.
Konzole= Optimalan odnos snage i cijene, plug and play te stoga pristupačnije masama, veća prodaja igara, unificirani sistemi, manje posla oko optimizacije, isplativije za developere, više kvalitetnih ekskluziva
Konzole pobjeđuju, svaki put.

@wooddiebone pa evo nova serija nvidija ce koristit ssd kao booster isto

ikral PC= više posla za developere oko optimizacije

naspram konzola da, ali sve ovisi o developeru. na kraju krajeva puno MMO igara nikad nije zaživilo na konzolama jer nije bilo dovoljno raw snage.

ikral
    Zaboravio si spomenut za PC: daleko veći izbor igara u svim žanrovima, igranje po preferencijama umjesto na lockanim settingsima, korištenje istog za sve i svašta osim igranja (i dok se igra), mogućnost korištenja istog kao konzolu spajanjem na TV, skuplji gaming je samo u teoriji (ne zaboravi da smo u HR, khm torrenti)...

Kada sam nabavio ssd dok sam se još igrao na kompu, to mi je bila najbolja nabavka neke komponente ikad, tek nakon njega slijedi dobra grafička. Tako da će se ljudi sa ps5 preporoditi, pogotovo oni koji nikad nisu vidjeli kako čak i "običan" ssd funkcionira.

krpa Skuplji hardware sam mislio. Prednosti PC - a kao all round stroja su očigledne ali pričamo o tome zašto nema više vrhunskih i ekskluzivnih naslova koji bi, kao nekad, iskorištavali taj hw kako treba a ne da se samo portaju sa konzola.

DarkPunisher holy shit ovo na kraju kad picka i dance što god je prejebeno. mislim takvih sranja imaš na onom elgato deck za strimanje tak da ne vjerujem da nije moguće napravit tako nešto i za kozole