Ajde više da se napravi poštena Sillent Hill igra.Predugo se čeka na to.
Stigle su nove glasine o novom Silent Hillu kao PS5 ekskluzivi
Remake jedinice u produkciji Bluepoint Gamesa?
Bit će nešto, jedva čekam službenu najavu.
- Uređivano
Poceo je i weky zazivati rimejkove. Pandemija je ucinila svoje. Povlacim se u osamu. Izgubljeni smo...
- Uređivano
Nije baš tako. Bluepoint radi remakeove, nek naprave Silent Hill ili MGS. Takve igre bi bilo ok remakeati.
S druge strane... da li je Konami sposoban za kvalitetnu novu Silent Hill igru? Naravno da nije. Godinama i godinama nisu izdali igrivu igru.
- Uređivano
A s "trece" strane dali je itko sposoban rimejkati originalni MGS? Nije! Koliko vam rimejkova jedne te iste igre treba? 8?
U slucaju Sillent Hill-a, zasto bi itko htio rimejkati igru koja ima po svemu superiornije nastavke? Nek se Konami drzi svojih mobilnih igara i nek ostavi ta dva legendarna serijala na miru, dok nisu i oni i ti serijali to malo samopostovanja nakon pachinka, survivora i odvratnih post SH4 igara, izgubili. Gejmeri su nekad kao sadomazohisti. Zazivaju i uzivaju u boli i naposljetku razocaranju. Jadni nemate dovoljno ributova i rimjekova igara da vam nije jasno da se toga treba kaniti.
Bluepoint je ocito sposoban uciniti vec ljepu posve i dan danas igrivu igru ljepsom i jednako igrivom bez ikakvih poboljsanja ili ju remasterirati. Cime su vam oni dali do znanja da znaju napraviti full on rimejk kao RE2 slucaj ili kvalitetnu igru bez postojeceg predloska? Svrsavate na kompaniju koja jos nista nije pokazala osim facelifta i portanja. Boze me sacuvaj!
- Uređivano
Ako se odluce na ovo, konami ili bilo ko drugi, nadam se da ce ispostovati serijal kako treba.
I ako prvi deo ima veoma posebno mesto u mom srcu, a realno drugi, treci i cetvrti deo nema potrebe rimejkovati, ja bi vise voleo da rade na novom nastavku.
Mada se bojim da bi bilo najbolje da ostave taj nekada odlican serijal na miru.
- Uređivano
AbelKOsMos Mada se bojim da bi bilo najbolje da ostave taj nekada odlican serijal na miru.
Halleluja, netko pametan ovdje...
RE2 I RE3 su pokazatelji da remakeovi (NE remasteri) mogu bit odlično napravljeni.
Iskreno, teško da bi danas odigrao neku od tih starijih igara u "originalnom" izdanju (izuzev prvog Metal Geara).
Jedno je nostalgija i lijepa sjećanja na te igre, drugo je sama kvaliteta i igrivost nakon 20+ godina.
Jest da je remajkanje dvosjekli mač i može ispast kao obična mužnja para i sjebavanje svega, ali prvi bih potpisao remakeove Soul Reavera, Silent Hilla, Dino Crisisa, Onimushe, pa čak možda (MOŽDA) i prvog Metal Geara ako će bit na razini kvalitete RE2R / RE33 / FFVIIR.
Na ovoj generaciji, uz remastere i remakeove, ima sasvim dovoljno novih igara / novih IP-eva i nastavaka određenih serijala i mislim da se apsolutno nitko ne može nać zakinut i da može tvrdit da nema što za igrat.
Ako izuzmem strategije, izbor igara je stvarno ogroman.
- Uređivano
Reci mi jedan novi ip da je dobar, a da ne dolazi od From Software? RE3 rimejk nije odlicno napravljen. Da je to bi i kritika prepoznala. Dakle ostajemo samo na RE2
Horizon.
Horizon (lol-aj kolko hoćeš, igra je fenomenalna [uz mane koje smo već prošli], NiOh, Until Dawn, Middle Earth (solidan), Fallen Order (solidan), Days Gone (i više nego solidan), Evil Within 2 (nije RE4, al meni je odličan), Detroit...
Evo, bubam iz glave...
Što se kritike za RE3 tiče, ajde, nemoj, please...prošli smo to.
Ionako je još uvijek na 80 na Meti, znači, radi se o 8/10 igri što je i dalje odličan prosjek ocjena...znači, kritika je prepoznala kvalitetu
Moje riječi su bile da "ima sasvim dovoljno novih igara / novih IP-eva i nastavaka određenih serijala".
Nigdje nisam spominjal da se radi o 10/10 igrama.
Nioh / Horizon / Sekiro / Bloodborne / Detroit su i više nego kvalitetne igre.
"Odličan prosjek ocjena", ne zajebavaj me
Dobra stara maverickova škola argumentiranja.
maverick:
navedi mi bar jedan dobar novi ip
netko navede odličan novi ip
maverick:
lol
MGS mora raditi Kojima, ne vjerujem da bi itko drugi skinuo tu atmosferu. A i on bi možebitno usro motku, ne vjerujem da bi se suzdržao od "poboljšanja"
Nioh je ziher 8,5/10, Horizon dobra devetka, a Detroit, Days Gone, Spider-Man, Fallen Order osmice...