Nisu nista izgubili. The Last Guardian sam odustao nakon sat vremena koliko je neigriva, a radila se 18 godina, Remedy je odavno banana. Bolje Sony-u bez njih.
PlayStation ne da nije kupio Remedy, već je izgubio i ICO, Shadow of the Colossus studio; Epic Games sklopio ogroman izdavački deal
Pa Ueda je napustio Sony još daleke 2011.
Znači, više neće biti PlayStation ekskluziva od Fumita Uede.
Kaj god. Cijela ta priča da je Sony kupio Remedy nije imala nikakvog smisla budući da su se od Controla taman uspjeli maknuti od Microsofta. Na ovaj način zadržavaju svoje IP-ove i rade potpuno slobodnih ruku, a Epic će sve financirati. Očito se Control dosta dobro prodavao.
Sviđa mi se što radi Epic i ova inicijativa koju su pokrenuli. Može se diskutirati o kvaliteti i značaju igara navedenih studija (kao i njima samima, uostalom), ali to su sve studiji poznati po igrama za jednog igrača. Tako da, svatko tko je spreman utrošiti značajan novac na takve projekte, pa makar se radilo i o vremenskim ekskluzivama, zaslužuje poštovanje. Samo neka tako nastave.
- Uređivano
chono7 postoji jedno pravilo samo, a to je da se drzis onoga sta vecina i kritika kaze, da ne bi slucajno povrijedio necije osjecaje. Tada je nebitno dali si igru igrao. Kada bi o svakoj igri pisao samo dobre stvari, nikada nitko ne bi doveo u pitanje dali si nesto odigrao jer je tada to sasvim nerelevantno. Go with the flaw!
Ja obozavam Shadow of the Colossus, ali da mi netko kaze da igra ima uzasnu kameru i kontrole pa kako da ga napadam kad jo to realno tako?!
Resi 4 mi je u top 3 igara svih vremena, ali kada mi netko kaze da je dio na otoku over the top i previse akcijski orijentiran za takav tip igre, kako da se ne slozim s njime ili barem ne prihvatim njegovo misljenje kada je to realno tako?!
RESi 4 je top igra, a uz to nešto najgore šta se moglo desit serijalu jer su nakon toga krenili u akcijske vode umisto u survival horror ko prije..
- Uređivano
munja Top igra, ali quck time sekvence neka krepaju i otok se u nekoliko navrata pretvori u ratnu zonu umjesto da bude survival horror. onaj dio sa helikopterom te onaj sa bagerom (stali je vec) su apsolutno nepotrebni i ne sluze nicemu osim da te frustrira na professional tezini i da odugovlaci nepotrebo igru.
chono7 Joj Chono ne kenjaj. Ako netko sere po igri koju nije odigrao, a koja je opće prihvaćena kao kvalitetna, onda sere. Ta osoba nije pametnija od ostalih niti vidi ono što ostali ne vide niti je faca koja sve kuži dok su ostali ovce. Štoviše, takvo ponašanje predstavlja puno loših navika moderne komunikacije, među kojima je pametovanje s neprovjerenim informacijama.
Nije ni čudo da je sve u kurcu kad ljudi ne kuže da "ja, ja i ja" ne znači da je nešto točno.
Izgubili smo Quantic Dream, Fumita Uedu, Supermassive Games,....
Ja na to gledam kao na "postalo je dostupnije i ostalima".