ne lupetaj. obje konzole ce ionako lizati jaja pc-u

Eto spec. za ratove budalaša, i možeš milijun puta reći da su igre bitne a ne Tf, SSD, GB i slične brojke...i Sony po tradiciji ima slabiju konzolu od konkurencije, kak se mene tiče neka vrti igre u 4K pri 60fps sa HDRom i ray-tracingom i samo mi dajte vrhunske igre na bilo kojoj konzoli, može biti i Digitron Buje😁

sandmancro Evo, smišljamo izgovore kako nije bitna sirova snaga već učinkovitost i tako to. Nije lako sad izaći na ulicu i pogledati Xbox fanovima u oči.

t_urok99 sony nema po tradiciji slabiju konzolu od konkurencije. i to sto si naveo i sto zelis je upitno dali ce se svaka igra tako vrtiti.

Nije mi jasan taj disk od 825Gb, jel to 1TB ali ovih 175GB zauzima sustav ili je baš 825Gb i još će nam oduze za gore navedeni sustav.

nijedan disk nije tocno 1T ili 500GB itd. ako govorimo o hard disku, za flash nisam siguran. evo bas gledam na svom pc i isto nema punih 500 gb, a ssd je. tako da...

I mene tih 825GB bode u oči.

S obzirom na veličinu igara i nije najsretnija stvar.
        Očekivao sam prikaz konzole... Šteta...

I, hoću stručan odgovor, a ne filozofije forumskih provokatora i onih koji svršavaju na brojke: s obzirom da je na ovom forumu riječ "teraflops" najviše upotrebljavana unazad par mjeseci, u čemu je točno prednost novog Xboxa radi tih 14% TF-a više?

Razbacujete se tim brojkama i izrazima, "ovo jače / ovo slabije"... Kaj, toliko bude lošije izgledalo i slabije se izvodilo na PS5,, ili se opet potencira, kao i u masu drugih stvari?

Molim, bez odgovora nadrkanih fanboya i lovaca na statistiku koju se u samu stvar kuže ko Mara u krivi kurac.

Ak netko zna konkretno, nek lijepo objasni u par rečenica, thanks.

Xbox je graficki jaca konzola, pitanje je kako ce to Microsoft iskoristiti. za 3rd igre cak sumnjam da ce biti neke velike razlike. nije to razlika nebo i zemlja, 1 i kusur TF nije mala razlika, ali nije ni velika. treba vidjet kako ce sony iskoristiti ssd koj je bolji nego xboxov, dok cpu-a nece biti odlucujuc. tesko ti itko moze sta tocno odgovoriti. ovo su samo brojke, a kada budem imali prve 3rd party igre na raspolaganju, siguran sam da ce sve postati jasnije. iskreno ne vidim sta vas toliko to brine. ovo su i vise nego jake masine, a igre bi trebale biti te koje ce prevagnuti. PS2 je bio puno slabiji od Xbox-a pa i od GC, a znamo kako je to zavrsilo.

iskreno ne vidim sta vas toliko to brine. ovo su i vise nego jake masine, a igre bi trebale biti te koje ce prevagnuti.

Stari moj, mene ti to ne jebe 5%, ali već mi se smučilo od tih teraflopsa i spominjanja tih razlika tek tolko da se spomene i da se ima o čemu pisat, a, realno, nitko mi nebude znao objasnit zašto je to tolko važno.

Ovo sa igrama je sukus svega, amen na to.

Tuhy realno mozes ocekivati bolji framerate i rezu, moguce cak i neke graficke efekte, ako se developeri odluce posvetiti dodatnoj snazi Xbox-a. No to opet nece biti astronomska razlika. isto kao kod grafikih karitca koje imaju jacu snagu. ovo ti prakticki i jesu PC-evi zapakirani u posebno kuciste.

t_urok99 4k, 60fps-a i ray tracing? Pa nisu u konzolama 4080 Ti.

ikral sva sreca pa nisam Xbox fan,nego samo sam pitao jer da je takva razlika bila veca u korist PS-a vec bi PS fanboyevi skakali od srece

Tuhy ja ću pokušat malo možda približit, iako laički naspram neke druge ekipe.

Ta razlika se nebi trebala značajnije osjetit jer bi PS5 iovako trebao bez problema gurat third party igre u 4K i 60 FPS-a barem u početku generacije. MS je možda napravio mali overkill za traženi 4K/60FPS standard, ali detalja nikad previše.

PS5 bi s druge strane trebao dodatno brljirat u open world igrama jer ovih 5GB po sekundi propusnosti na SSD-u je OGROMNO. To će definitivno iskoristit first party open world igre, a za tipa GTA VI i ostale tek treba vidjeti. Mislim da će 3rd party devovi za referentnu točku uzet baš XSEX i to se u njima neće baš toliko osjetit.

sandmancro A to bi tebe patilo?
              Nego, razlika je takva, po meni, zbog cijene. MS nije htio riskirati sa opet slabijom konzolom zbog ove generacije a Sony također nije htio ići sa preskupom konzolom. Ne bi trebalo biti velike razlike u izgledu i izvođenju igara odnosno trebale bi se na obje konzole izvoditi glatko, sve drugo je neprihvatljivo. Obje imaju Ray Tracing, obje su dovoljno jake za vrhunske igre i da je razlika ovakva u korist PS5, opet ne bi bio big deal. Ponavljam, sigurno će doći i jače verzije obje konzole za par godina pa ćemo vidjeti situaciju tada. Meni je super da će biti SSD u obje konzole i nadam se odličnim naslovima za jednu i drugu. Sad još neki Switch Pro pa da vidimo i to.

@Tuhy uglavnom PS5 je BRŽA konzola, a Xbox SNAŽNIJA.

Na kraju će se sve to nekako približiti i mislim da će real life performanse biti tu negdje. Doduše ova brzina SSD-a kod PS5 je praktički neviđena i devovi kažu da je ta stavka ultra impresivna i kada kažu da je PS5 u zadnjih 20 godina najuzbudljivija konzola, najviše se na to referiraju.

Brz prijenos podatak do GPU-a i CPU-a, skoro pa da služi kao i dodatan RAM. Da 825 GB je kapacitet, ali jebiga...negdje mora biti kompromis, skup je taj tech koji je uz to u potpunosti custom made.

Zapravo hrpa stvari u PS5 je custom made skoro na levelu poput PS2 ili PS3.

@Tuhy ovo sto vidimo na papiru uopce ne mora znaciti da je xbox mocniji od ps5. Sama mogucnost xboxa izrazena u tflopsima je veca i ono sto je cinjenica je da ima snazniji cpu. Grafa? Vrijeme ce pokazati, ali ja ruku dajem da je ps5 mocnija. Razlog? Daleko veci takt na istoj arhitekturi.
                Edit: tek sad vidio memory propusnost, koja je daleko na box strani. Isto jedna bitna stavka. I ne kuzim sta kod PSa znaci 256bit kod memorije? Nije valjda da su to napravili?

maverick nijedan disk nije tocno 1T ili 500GB itd. ako govorimo o hard disku, za flash nisam siguran. evo bas gledam na svom pc i isto nema punih 500 gb, a ssd je. tako da...

Tuhy I mene tih 825GB bode u oči.

S obzirom na veličinu igara i nije najsretnija stvar.
                  Očekivao sam prikaz konzole... Šteta...

I, hoću stručan odgovor, a ne filozofije forumskih provokatora i onih koji svršavaju na brojke: s obzirom da je na ovom forumu riječ "teraflops" najviše upotrebljavana unazad par mjeseci, u čemu je točno prednost novog Xboxa radi tih 14% TF-a više?

Razbacujete se tim brojkama i izrazima, "ovo jače / ovo slabije"... Kaj, toliko bude lošije izgledalo i slabije se izvodilo na PS5,, ili se opet potencira, kao i u masu drugih stvari?

Molim, bez odgovora nadrkanih fanboya i lovaca na statistiku koju se u samu stvar kuže ko Mara u krivi kurac.

Ak netko zna konkretno, nek lijepo objasni u par rečenica, thanks.

Nexus glavnom PS5 je BRŽA konzola, a Xbox SNAŽNIJA.

Na kraju će se sve to nekako približiti i mislim da će real life performanse biti tu negdje. Doduše ova brzina SSD-a kod PS5 je praktički neviđena i devovi kažu da je ta stavka ultra impresivna i kada kažu da je PS5 u zadnjih 20 godina najuzbudljivija konzola, najviše se na to referiraju.

Brz prijenos podatak do GPU-a i CPU-a, skoro pa da služi kao i dodatan RAM. Da 825 GB je kapacitet, ali jebiga...negdje mora biti kompromis, skup je taj tech koji je uz to u potpunosti custom made.

Zapravo hrpa stvari u PS5 je custom made skoro na levelu poput PS2 ili PS3.

Što se tiče SSD-a, nema te ke brinuti ak vam treba veći SSD. Mislim da će Samsung SSD 980 NvME bit prvi certificirani za PS5. Ide do 6.5 GB/s

https://www.anandtech.com/show/15352/ces-2020-samsung-980-pro-pcie-40-ssd-makes-an-appearance

PS2MASTER
                    Ma sve to stoji, ali takvi M2 SSD-ovi će koštati ko suho zlato, barem na početku.

Do tada moći ćemo koristiti i običan vanjski HDD gdje možemo držati PS4/PS5 igre pa ih po potrebi kopirati na interni SSD jer jebiga tako treba igrati PS5 igre.

PS4 igre možeš igrati i s običnog vanjskog HDD-a.

Zapravo cijeli razlog zašto još ne mogu kazati iz Sonya da su SVE PS4 igre podržane je taj da je PS5 prebrz i da im se pojave određeni problemi tj. postoji potencijal za neke probleme, trenutno Top 100 igara na PS5 radi bez problema iz njihovih testova.