AMD nikako da shvati da pumpanje kolicine memorije i propusnosti ne znaci napraviti top graficku karticu.
Nista od ovog, biti ce i dalje broj dva, jer Nvidia toliko dominira trzistem da vec unaprijed znaju sto plasirati sa 3000 serijom. Sto i nije tesko pored ovakve konkurencije
Radeon RX 5950 XT imat će čak 24 GB vRAM-a (glasina)
chono7 Ne bih se slozio. AMD pocinje uzimati vise prometa u mid-high end spektru jer je rx5700 xt najbolja graficka u omjeru cijene/kvalitete. Nove konzole ce sve bazirati na Navi tehnologiji sto znaci da ce vecinom igre biti optimizirane za amd. Nvidia polako gubi korak jer pumpaju nenormlane cijene. Rtx 2070 super je brza od rx 5700 xt za 5% a skuplja je za 1000 kn. I koristi ray tracing koji prereze fps na pola. Za high end je druga prica. Tamo nvidija konkurira, ali to nije velik dio trzista.
Netocno, AMD je izgubio budget trziste na PCu i to je meni nevjerojatno kako su dopustili. AMD je imao mid end trziste u svojim rukama, a nikako nije sada poceo uzimati sve vise prometa u njemu. Nvidia je pokrila sve tierove grafickih kartica, pa cak i low i mid end segment. Nvidia je dostigla gotovo 74% udjela grafickih kartica na trzistu u 2019. godini, a cak su zabiljezili i rast u odnosu na 2018. To nikako nije zbog high enda, vec zato sto su poceli mljeti AMD u midu.
24gb vrama ima i Nvidia Tesla P40, ovo nije revolucionarna vijest
@chono7 za propusnost se ne slazem. Veća propusnost da ali količina rama ne. Mislim ja dan danas ako sve stavi na ultra i dignem rezu na 4k nemogu doseći ni blizu limita rama na mojoj 1070 u GTA 5 (iako bi FPS pao ali pričamo samo o ramu jel). Ne postoji ništa u gaming svijetu što zahtijeva trećinu tog rama. Ne znam čemu. Brži vram > količina vrama
@perusona_tsukai 3000 serija ide na 7nm. Isto tako jebeš 7nm ako ostalo saka qitu. Što je AMD dobio sa 7nm, manje grijanja, manju potrošnju. Sirova snaga je i dalje ista. Nemaju tehnologiju kao nvidija. Barem kod grafulja. Za procesore se slažem da je AMD bolji od Intela trenutno ali za grafe nije ni blizu Nvidije. Real world value baby. đabe virutalne brojke. Kad ti igraš igru i vidiš FPS that's it baby. serija 2000 je po meni fail žešći. Sjebali su sve sa time. Ja sam još onda @chono7 ako se sjećaš pričao. Izaći će uskoro nova serija, bit će puno brža i puno bolja od 2000 serije, imat će optimizirani RTX. Eto sad kad izbace 7nm ampere 3000 seriju tko god je platio 1000 eura za 2080ti može samo sjesti i plakati.
2000 serija ti je cisti primjer "boli nas kurac" stava, jer je upravo AMD za kurac sa grafama. Nvidia je mogla sa 2000 serijom jos nabiti cijene i jos vise pravdati to RTXom. Jebiga, cista dominacija
As SK hynix stated:
“First of all, the specifications of our HBM2E shown in the document are incorrect.
Secondly, for those of you who are not familiar with Korean, the text in the document says “With Local Communities… 2020 Happiness,” which is not related to HBM2E development or GPU. Moreover, we found out that this text actually appeared on the main page of our Korean Newsroom as a title for one of our content.”
Eto, nista od HBM2E memorije u novim AMD karticama...
- Uređivano
da se u zadnje vrijeme ne spominje taj AMD u kontekstu konzola, ja bih zaboravio da i postoji. ajd procesori su im navodno ok, ali vec generacijama koristim intel