Samo jedna stvar. Microsoft dopušta aktivaciju Windowsa 10 sa ključevima od sedmice ili osmice. Čak je i skroz sređena instalacija i nadogradnja među generacijama OS-ova bez reinstalacije cijelog sustava.
Danas završava jedno lijepo razdoblje
Key desetke se može kupit na ebayu za 4-5$ tak da i nije neki problem.
Fenix
S Microsoftove stranice se besplatno skine Windows 10 instalaton media, pokrene se i klikne upgrade this PC.
Ako su sedmica ili osmica već bili aktivirani, desetka je automatski aktivirana nakon nadogradnje. Cijeli proces na SSD-u traje maksimalno 10 min, na hardu oko pola sata-sat.
Stvarno je ful banalno jednostavno i bez ikakvog rizika za podatke ili programe.
Ja sam to napravio prije cca 4 godine na laptopu i još uvijek radi jednako besprijekorno sa istom instalacijom Win 7 odrađenom tamo negdje 2013.
Hrpa ljudi će i dalje koristiti Win 7, čak i enterprise sektor, unatoč tome što će s vremenom sigurnosni propusti zacijelo postati brojniji i izraženiji. Ali to je tako, neki jednostavno ne žele nadograđivati računalo dok se ne pokažu problemi sa starim, bilo softverski ili hardverski.
I sam se jos vozim na Win7, jer mi nije bilo smisla prebacivanje na Win10 dok ne obnovim racunalo.
Ali naravno to obnavljanje se nije jos dogodilo (jer treba bubnuti bar 4k kn), a izgleda nece se niti dogoditi dok ne rikne neka bitna komponenta (CPU/MBO) u trenutnoj konfiguraciji.
@weky koja je spika sa home/core verzijama OSa? I tu su omogucili upgrade? Ja mislim da sam jednom prilikom napravio upgrade home premium 7 na 10.
@Zero mozda za vladine ustanove i non IT kompanije.. sve moderne kompanije i IT sektor moraju biti na 10/Linux/Catalini. I to obicno ide revizijama verzija desetke.
Naknadno su opet uključili servere za upgrade, pa ide sve od Win7/8/8.1 na 10. Sve varijante. I njima je u interesu imati što veći install base jednog OS-a.
kupujem bratu novi gaming PC za krizmu, pa me usput zanima dali je Win 10 Pro za 35 Europa dobar deal ili da probam s onim nekim kljucevima sto vidim da se prodaju po netu, ali prema tome sam skeptican?
Ima ih uzet za par eura, sa tin ne možeš falit ja san uzima u više navrata i nikad problema
Matador jbg ne znam dali na ebay-u smije biti nelegalono? https://www.ebay.de/itm/Microsoft-Windows-10-Pro-Vollversion-Multilanguage-Neu-Original-Sofortversand/264465304840?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649
Meni su obrisali igru iz ponude jer nisam naveo da cu ju slati samo u paketu sa provjerom za punoljetnost. znaci netko ipak provjerava sto se i kako stavlja u ponudu
maverick
Licenca je vrlo vjerojatno originalna, ali službena cijena na Microsoftovoj stranici je $199,99 ili €259,00 kod nas. Znači popust od 85%. Negdje mora biti kvaka.
To ti je ta neka siva zona. Vjerojatno je riječ o OEM licencama, a to su iste ove za par €. Original je, ali da je 100% legalno, nije, jer se OEM licence ne bi smjele prodavati.
onda mi je realno bolje downloadati sa microsoftove stranice pro verziju na USB stick i kasnije samo kljuc kupiti kao ovaj npr https://www.ebay.de/itm/Windows-10-Professional-32-64-Bits-Product-Key-Win-10-Pro-OEM-Lizenzschlussel/333479991272?epid=222403992&hash=item4da4f4d7e8:g:kloAAOSw3EteHdMf
maverick
Da, uvijek kod instalacije Win 10 si skini zadnju verziju s MS stranice!
Čak i da kupiš origanal, 100% legalnu Retail verziju u dućanu u kutiji na DVD-u ili USB-u, čeka te update nakon instalacije i zato uvijek download zadnje verzije, a key koji već imaš.
Nisu te OEM licence ilegalne, samo nisu za krajnjeg korisnika...
Jedini legalni Windows je kad imaš naljepnicu na kompu.
Nema ilegalno i ilegalnije. Sve je to isto.