• Gaming Vijesti
  • Xbox Series X neće imati ekskluzivne igre još godinu-dvije i to je fantastična stvar

Boljem se nitko od potencijalnih vlasnika Xbox SeX-a zacijelo nije ni mogao nadati. Fantastična potvrda, još samo da pokažu cijenu koja će biti 500-600 eura i već znamo gdje smjestiti SeX. Na začelje prodajnih rezultata, eto gdje.

Xbox postaje definitivno ponajbolje multiplatform mjesto za igranje. Gotovo i najjeftinije.

Icek
    Microsoft zna da se ne zaraduje na hardverima nego na igrama. Microsoft zeli da njihove igre budu multiplatformske jer zna da tako moze zaraditi brdo para, a to se jasno vidi u suradnji Microsofta i Nintenda gdje Microsoft dovodi svoje ekskluzive na NS, npr. Ori and the Blind Forest

Microsoft je zaboravio i jedno i drugo. U jednoj smjeni generacija grafickih kartica amd i nvidia su prodali vise primjeraka nego microsoft xbox konzola u 6 godina.

Microsoft zna da se ne zarađuje na igrama nego na uslugama.

Jos odavno. Enterprise model su samo preslikali u zabavni sektor i ocekuju da ce od ove generacije zazivjeti money printing.

Microsoft se odmaknuo od ideje da treba napraviti rez s novom generacijom i pokušati što brže prodati što veći broj novih konzola kako bi dobio pristojan install base. Potpuno su se okrenuli service modelu i dokle god igraš igru u njihovom eko sistemu (Xbone, Xsex, Win10 PC, idealno uz plaćanje Game Passa), njima je svejedno. Po meni je ovo potpuno pro consumer odluka, ekskluzive su jedino koristile izdavačima i nikome drugome. Naravno, u nekom trenutku će prestati podrška za Xbone, no ne bih se čudio da do tada zaživi xCloud pa će ti stara konzola i dalje omogućiti igranje novih igara.

Nekako mi se čini da je dosta vas propustilo vijest gdje je Microsoft najavio novi pretplatnički model gdje se za cca 30 dolara mjesečno dobije Xbox One X, poslije Xbox Series X, Xbox Live Gold, Game Pass i hrpa drugih stvari. Osiguraju si cca 360 dolara godišnje, a ti zaboraviš i na kupnju konzola i igara i svega ostalog.

Deadwalker Idu do te mjere da su počeli implementirat Xbox Live servis i u Switch igre. Meni je pomalo nestvarno da si loginan u Xbox account dok se igraš na Nintedovoj konzoli lol.

member Zašto? Microsoft nikad nije ni ušao na tržište konzola s izrazitom namjerom da se zadrži. Jedini razlog zašto su uopće ušli je taj što su smatrali Sony prijetnjom. Ni danas realno to nije velik novac za njih s obzirom da je Halo jedina franšiza koja okreće veće pare. Pretplata na drugim uređajima je jedan od načina kako to raditi uspješnije, uz stari model po kojem izdavači plaćaju davanja za svaku igru koja izađe na njihovoj platformi.

Ma slažem se i sve si ti to divno i krasno objasnio, ali meni je svejedno čudno nakon 4 generacije "eksluzivnosti" konzola vidjeti takvo naglo merganje.

Ne bas, nije to prijetnja, jer Sony nema s cime prijetiti MSu. To je nedostatak vizije i nejasan poslovni model uz lose restrukturiranje i kadrovske krizaljke. Svi njihovi izleti u druga podrucja izgledaju poput pilot projekata za ispitivanje trzista. Sjetimo se neupjelog pokusaja UWPa i toboze fighta za Googleom i Appleom. Svi znamo kako je to zavrsilo. Ostali su samo tragovi u obliku Surfacea, a Win10 je dobio totalni zaokret zbog nedostatka jasnog cilja i lose dugorocne strategije.

Ovo je odličan potez Microsofta. Zadržavaju sve postojeće korisnike i ne prisiljavaju ih da odmah troše novac na novu konzolu jer budimo iskreni, velik dio ljudi jednostavno nema love da se odmah prebaci na novu generaciju konzola, a ko ima love kupit će kupit će ju čim izađe. Ako k tome još dodamo game pass, koji i ja sam koristim mislim da xbox ima best buy opciju u ovom trenutku na tržištu. I još jedna stvar, ko god misli da microsoft neće imati šta ponuditi iz svoje tvornice gadno se vara. Znam da to nisu "prave ekskluzive" ali recimo meni taj model jako odgovara jer često putujem i mogu više manje sve igrat i na xboxu i na laptopu koji je stalno uz mene. Doduše više preferiram igrati u dnevnom boravku nego na laptopu tako da je za mene ovo " win win situation".

member Moraš se logirat i na Minecraft za PS4 preko Xbox računa.

chono7 Govorim o vremenu nastanka prvog Xboxa. Tada je u MS-u postojala određena bojazan da bi u budućnosti Sonyjeve kućne konzole mogle u većoj mjeri konkurirati računalima. Danas, nakon što su svijetom zavladali pametni telefoni i ostali uređaji većinom pogonjeni Androidom i nakon što je Sony imao samo probleme, takoreći fijasko s guranjem Linuxa na PS3 to sve skupa djeluje smiješno. U ono vrijeme nije bilo.

chono dobro govori. microsoft je smece i da vise igara podzava linux (bez podrsku kroz wine), vec odavno ne bih ni pogledao microsoftove windowse. najodvratnija kompanija direktno uz google.

Zero opet netocno. MS boli kita za kucna racunala i zabavni segment. To je bilo aktualno tamo 95. godine, ali ne i kasnije. Glavni prihod MSa je enterprise dio, b2g i ostale "must" have platforme kroz zaradu od licenci.
            Zabavni dio poput xboxa je samo paravan da se odrzi onaj developerski dio kolaca i da se usicari nesto od xbox divizije na kraju.

chono7 Slobodno se informiraj o povijesti i razlozima nastanka Xboxa i o tome što su bivši čelnici Microsofta o tome izjavili. Internet ti je dostupan, frende.

Kakav frend, nisam ti ja frend kompa!!
              Slobodno istrazi sto xbox divizija znaci MSu. Koliko puta su prave glavesine MSa spomenuli tu diviziju u svojim planovima na duge staze. Ti se zaista vodis materijalima za javnost? 😬 Meni je bolje pogledati razultate i trenutno stanje. Da im je xbox bitan, onda bi se odnosili prema njemu kao Sony prema PSu. Ali hej, zakljuci i sam zasto toliko zaostaju za konkurencijom

Ovo me podsjeca na tvoje pametovanje u topicu o trenizima gdje si ti "odrzavao formu". Za odrzati formu, prvo trebas imati formu 😂