• Gaming Vijesti
  • Hoćemo li cross-gen igre (The Last of Us Part II, Cyberpunk i dr.) igrati besplatno na PS5, ili ćemo plaćati nadogradnju?

Iskreno sumnjam da će biti update. Ako i bude, plaćat će se, kao što se na PS4 plaćalo za onih prvih par cross-gen igara.
Međutim, da li je studiju jeftinije/jednostavnije napraviti remaster ili samo update? Ili je potpuno ista stvar? Da li je isplativije u kraćem vremenu sa manje utrošenih resursa izdati update koji se plaća i zaraditi po prodanom updateu manje ili potrošiti više vremena i resursa u remaster i zaraditi više po prodanom remasteru?
Koliko je studiju tj izdavaču zanimljivo da netko kupi igru za par funti/dolara i updateom je pretvori u next-gen igru, umejsto da kešira punu cijenu za remaster?
Puno je tu pitanja, mislim da su sve opcije realne, ali i nisu. Treba se strpiti i pričekati taj blagdanski period da napokon otkrijemo što veliki imaju na umu za nas?

Ne bi se usudili naplatiti update ili remaster.

Tesko da ce bit free update , bolje bi im onda bilo da su ih najavili kao PS5 exluzive i odma ljude “prisilili” da predu na next gen i usput bi pokopali Xbox

Ja mislim da bi CD project red to mogao napraviti a nadam se da ce i sony to napraviti baren za ovih par igara sta izlaze ove godine. Za starije me nije ni briga mogu staviti nesto ka 10€ upgrade pa ko hoce hoce

weky
    Baš tako, ne bi se usudili pa sam nakon što sam u 9 mjesecu kupio fifu 14 za PS3, istu igru ponovno kupio u 12 mjesecu iste godine po full cijeni za PS4 kada je konzola izašla. Eto, usudili su se i nikome ništa.

Za igru kao što će biti TLoU2 mi uopće neće biti problem platiti update ili remaster, a za neke druge igre od ovih smećarskih studija ili izdavača tipa EA nema šanse.

boja1964 Ne možeš tako računati. To je kao da si kupio za Xbox ili PC. Druga platforma, skroz druga igra. To uopće nema veze s BC-om i logika ti je kriva.

Ono što će se dogoditi je sljedeće.
      PS5 će imati jednu od varijacija BC-a, barem što se tiče igara s PS4. Prva bi mogla biti osnovni, basic BC, gdje će igre s PS4 igre na PS5 gledati kao na PS4 Pro. Ponudit će bolje performanse i ići će zakucano gdje god je otključan frame rate. Takav BC ne traži nikakav napor ni proizvođača konzole, ni developera. Također će se igre izvoditi finije zbog sistemskog SSD-a. Najbolji primjer i dokaz toga je demo Spidermana na PS5.

Druga varijanta BC-a bi mogla biti override BC, gdje će konzola automatski otključati rezoluciju i frame rate i ponuditi najbolji mogući prikaz i performanse. Mislim da ovako nešto ima Xbox One. Tu bi vjerojatno trebao taj famozni patch (a možda i ne), ali banalno jednostavan. Sve isto, samo maknu blokadu s frame capa i fiksne rezolucije.

Treći BC je da developeri, odnosno izdavači moraju platiti Sonyu nekakvu certifikaciju, odnosno compatibility check. Onaj koji prvi pokuša to naplatiti igračima će jako loše proći u startu.

Nijedna opcija nije klasičan mild-remaster kakakv je bio npr. GTA V, toga više vjerojatno ni neće biti.
      Zaboravite naplaćivanje zbrzanih remastera ili patcheva. Taj film ne gledamo.

weky

Igrači u americi dobili su mogućnost za 10 dollara kupiti fifu za PS4 ako su je već kupili za PS3. Mi u europi nismo dobili takvu mogućnost već smo morali igru full platiti. Kupiš igru 21.09. za 60 eura pa onda tu istu igru ponovno kupiš za 60 eura dva i pol mjeseca kasnije. Ne bi im se ruka osušila da su i nama ponudili ono što su ponudili na američkom tržištu.

boja1964 To je tako isključivo zato što mogu. Dok ljudi takve gluposti trpe i plaćaju, dotle će one i postojati.

Isto će bit i sad sa cross platform igrama bojin se, sumnjan da će iko propustit priliku da de naplati 2 puta ako već može. Isto tako, tlou 2 ps4 igra koju ćemo igrat na ps5 i tlou 2 ps5 igra neće bit ista igra baren gledano sa tehničke strane, jednostavno in se ne isplati.