Na kraju si ipak uspija. Vrhunska recenzija. Ako ova recenzija ne proda barem nekoliko primjeraka, neće ništa.
NieR: Automata je maestralnost dizajna neke igre i primjer čistog adiktivnog gameplaya. Kada uz ta dva, možda i najvažnija segmenta dodaš i Yoko Taro-a kao vrhunskog pisca, nepopravljivo zaigranog trola, jednog od rijetkih game directora danas koji na tako odličan način izmjenjuje ozbiljne i humoristične elemente, onda dobiješ kandidata za igru godine. Pa čak i više. Igra koja na najbolji mogući način koristi medij koji predstavlja, i pokazuje da su neke stvari moguće samo u njemu, u tom slučaju je ovo igra koja slavi igre.
Koliko je simpatično da u ovoj igri, u 2017.-oj godini - nema autosavea? Da ne govorim o ostalim vrhunskim bazama i sitnicama koje život znače, a Taro-san ih je ubacio u igru. Ima brdo videa o njemu (pogotovo u zadnje vrijeme), ali evo jedan na koji sam jutros naletija. Koliko ljudi u današnjoj game industriji priča o igrama na ovaj način?
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=6LT62mVaIpA
I najbitnija stvar od svega navedenog... 2B je boginja.
Imam previše toga na repertoaru trenutno, a ni ovdje još nisam pohvata sve krajeve, i kao i ostali napominjem: Tek sa svih 5 krajeva imamo priču (kad ste zadnji put igrali igru koja ima 5 krajeva?), prvi kraj je samo fragment; ali jednom kad završim ovo sve, obećajem da ćemo napunit NieR temu. Barem do Persone 5, a ona je tek posebna priča. 2017, what have you done?
Tzereen Veigue Moramo nastavit prodavat ovu igru.
Ipak, usprkos svemu, NieR: Automata je igra u kojoj će najviše uživati "sivi ljudi". Tko me shvatio, shvatio me.
Vrlo lako je upasti u zamku i bacati predrasude i stigme tipa, igra je pretmurna, heroina je seksistička i namijenjena klincima i/ili pervertitima...
A ne, nije.
_________________________________________________________________________________________________
CroZac_Drake, izabra si prave igre zbog kojih se isplati vratit gamingu. I napravi to. Još danas.
Ending A sigurno ispod 15 sati; uz većinu sporednih stvari.