Odlicna reca. :
Recenzija | NieR: Automata
maestralno štivo, uživao sam čitajući od početka do kraja :
što je najvažnije, i ja sam imao dojam LI-LA o igri, al uspio si me fkt zainteresirati,
samo da uspijem i ovo ugurati u raspored jednog dana :)
GOTY materijal kako se meni čini i koliko čitam u recenziji.: ) A koliko još odličnih igara siže (i koliko ih dosad nisam bio u prilici još zaigrati, kao što je Nioh i Horizon)...
i meni se čini da će biti veliki kandidat za GoTy!
Bravo Tze. Prodao si mi igru.
Poslano sa S8+
Hvala ekipa.
Zaboravio sam jednu bitnu stvar stavit. Predlažem da igrate sa japanskim voice overom!!! B)
Ako mi ne zamjeraš, samo ću kopi-pejstati tvoj prvi post iz Automata teme:
Kaj je taj Neir? Neki fajt, avantura, arkada?
...i gle što je od toga nastalo.
Odlična recenzija, kolega. Prvi Nier nema tako dobru borbu, i možda će ti to biti teško za probaviti, ali vjeruj mi - igru zbilja treba odigrati. I da, onaj savjet, koji si posebno naglasio, vrijedi i za prvi Nier - treba ga odigrati barem 2 puta.
Nemoj si spojlati priču čitajući komentare na netu. Jednostavno... odigraj to. Posudim ti igru ako hoćeš; daj adresu.
Fantastična recenzija Tze!
Lijepo sročeno, iskreno i puno čiste ljepote.
Baš mi je drago da ti se toliko svidjela, probaj prvi nastavak. Gameplay će ti bit šlampav ali vrijedi odigrati i doživjeti sve što ta igra nudi.
Inače, što se kritika drugih tiče, moram vas pitati. Kakav je to novi trend sa "poorly written story"? Ta PWS ekipa nabada čiste gluposti već neko vrijeme za svaku igru koja nije od zapadnih developera. Često puta, kada im se postavi pitanje "Zašto?" oni odgovaraju usporedbom sa drugom igrom, bez ikakvih valjanih argumenata. I tako se vrte u krug.
Ako je suditi prema prvom Nieru, i prema recenzijama (uključujući i tvoju) daje se zaključiti kako Nier: Automata dotiče neke vrlo teške, filozofske teme koje nisu lako probavljive niti shvatljive. Ljudi izgleda ne vole (čitaj: ne mogu) shvatiti nešto što im igra gotovo ne nacrta. Gdje su nestala ona vremena kada su priče bile ostavljene vlastitoj interpretaciji?
Ali, i ja pričam gluposti. Sjetimo se samo komentara na Xenogears... sve će nam biti jasno. :)
Odlično napisano...
Već sam par puta napisao kako u zadnje vrijeme uopće ne igram igre, zadnje odigrao Uncharted 4 i Until Dawn i unatoč svim hitovima koji izlaze nikako se vratit gamingu. Ono što je zanimljivo je činjenica kako pored svih hitova koji su izišli ove godine najviše me privlače upravo japanski naslovi koje gotovo da nikad nisam ni igrao.
Nioh, Zelda i Nier... daleko me više zanimaju od Horizona i MEa što je čudno obzirom da npr. ni Zeldu ni Nier nisam nikad prije igrao. Mislim da će Nier biti prva igra kojoj ću se posvetit kad ulovim vremena... ako mi je posudiš Tzee
Samo pitanje jedno... koliko otprilike traje prolaz igre?
Na kraju si ipak uspija. Vrhunska recenzija. Ako ova recenzija ne proda barem nekoliko primjeraka, neće ništa.
NieR: Automata je maestralnost dizajna neke igre i primjer čistog adiktivnog gameplaya. Kada uz ta dva, možda i najvažnija segmenta dodaš i Yoko Taro-a kao vrhunskog pisca, nepopravljivo zaigranog trola, jednog od rijetkih game directora danas koji na tako odličan način izmjenjuje ozbiljne i humoristične elemente, onda dobiješ kandidata za igru godine. Pa čak i više. Igra koja na najbolji mogući način koristi medij koji predstavlja, i pokazuje da su neke stvari moguće samo u njemu, u tom slučaju je ovo igra koja slavi igre.
Koliko je simpatično da u ovoj igri, u 2017.-oj godini - nema autosavea? Da ne govorim o ostalim vrhunskim bazama i sitnicama koje život znače, a Taro-san ih je ubacio u igru. Ima brdo videa o njemu (pogotovo u zadnje vrijeme), ali evo jedan na koji sam jutros naletija. Koliko ljudi u današnjoj game industriji priča o igrama na ovaj način?
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=6LT62mVaIpA
I najbitnija stvar od svega navedenog... 2B je boginja.
Imam previše toga na repertoaru trenutno, a ni ovdje još nisam pohvata sve krajeve, i kao i ostali napominjem: Tek sa svih 5 krajeva imamo priču (kad ste zadnji put igrali igru koja ima 5 krajeva?), prvi kraj je samo fragment; ali jednom kad završim ovo sve, obećajem da ćemo napunit NieR temu. Barem do Persone 5, a ona je tek posebna priča. 2017, what have you done?
Tzereen Veigue Moramo nastavit prodavat ovu igru.
Ipak, usprkos svemu, NieR: Automata je igra u kojoj će najviše uživati "sivi ljudi". Tko me shvatio, shvatio me.
Vrlo lako je upasti u zamku i bacati predrasude i stigme tipa, igra je pretmurna, heroina je seksistička i namijenjena klincima i/ili pervertitima...A ne, nije.

_________________________________________________________________________________________________
CroZac_Drake, izabra si prave igre zbog kojih se isplati vratit gamingu. I napravi to. Još danas.
Ending A sigurno ispod 15 sati; uz većinu sporednih stvari.
Još jednom, hvala svima na lijepim riječima!
CroZac_Drake
Koliko sam vidio, većini je trajao 10-20 sati. Ovisi koliko se istražuje, razgledava, čita i odrađuje side questova. Meni je trebalo 22 sata.
K.
Ja nisam ni klinac, ni pervertit (jok, nisam ) pa mi je dobra.
Poanta je bila, da nije naglasak na tome. Igra nije samo to. A to su elementi iz kojih bi ljudi mogli izvući krive zaključke. Neko će je otkantat jer je blesava, neko jer je sumorna, neko jer je djetinjasta. A ova igra je so much more.
Ovo je odličan primjer gdje je cjelina puno više od zbroja svih dijelova.
Btw, Yoko Taro genijalac je zagovornik Vite 2! Pa to, care!
Veigue
Hvala na ponudi. Mogao bih i prihvatiti, ali kasnije. Pogledat ću dal možda Algoritam ima neku jeftinu kopiju.
Sad imam novi zadatak za recenziranje, Andromedu
Tzereen Ovo uopće nije moj žanr, ali sad mi se stvarno igra. Vidim da te igra stvarno osvojila svojom atmosferom i unikatnošću. Izvrsna recenzija!
FicoLegend
Ovo nema žanr! Nema ovakve igre!
Al ako ćemo u grubo, ovo je RPG sa odličnom pričom i likovima, a to znam da voliš
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=6LT62mVaIpAGdje si ovo iščupao?
Koji pacijent.
Još će mu dati da radi na Final Fantasy-ju, pazi što ti kažem.
extra napisano, svaka cast, bas sam uzivao citajuci ovo stivo :)
Recenzija s dusom.
Bravo.
Da kojim slučajem nisam planirao kupiti igru, nakon ove recenzije sigurno bi. Bravo, sjedni 5!
97