Super recenzija! Imam dugo vremena želju odigrat PoE, al mislim da ću možda ipak odigrat Tyranny. Djeluje mi jako zanimljivo, paše mi da nije preduga igra, šteta samo za lošiji soundtrack.
Recenzija | Tyranny
Na radaru mi je toliko dugo ova igra i nakon recenzije vidim da ću morati odigrati čim prije. :
Baš sam jučer čitao o tome kako je jednog bossa, za kojeg sam mislio da je obavezan, moguće vrbovati na svoju stranu. Ne znam, ova igra me i nakon šezdesetak sati nastavlja iznenađivati. Najbolji replay value od novijih Bethesdinih igara, baš sjajan RPG.
Super sročen tekst, gg :)
Inače mi cijeli projekt djeluje kao BioWareov Dragon Age 2 - RPG manje skale s većim fokusom na kvalitetan (i dublji) storytelling, uz mogućnost da vidiš posljedice svojih odluka kako vrijeme odmiče. Naravno, sve uz mnogo zaokruženiju izvedbu. Jedva čekam igranje toga, moram prije još riješiti South Park i Pillarse.
Da, bome i ostavlja neki filing CRPG verzije DA II, koji u suštini uopće nije bio loša igra (Tyranny je naravno par ljestvica napredniji gledajući ono što je moguće napraviti u igri putem odluka igrača, ali je očekivano i manje imerzivan s tehničke strane). Meni je sveukupni dojam čak više vukao na neki mračni JRPG. Kad bolje sagledam priču, svi važniji likovi imaju neke supermoći (nije samo na razini magije), što mi je tipičnije za japansku školu izrade negativaca i važnih pozitivaca.
Btw. South Park je idealna igra sad za božićno razdoblje, ako mene pitaš.
Vidiš, bome. Na godišnjem sam od iduće srijede, a žena nije. Zna se što to znači
Meni inače DAII nije bio uopće loš jer dok su se svi idiotski nadali igri skale Originsa, ja sam očekivao nekakav prvi BioWareov eksperiment još od prvog Kotora. Priča i likovi uopće nisu bili loši, jedino su malo previše otišli u ekstreme oko karakterizacije i tematika koje su ugurali u priču pa je cijeli gulaš na kraju izgledao dosta neuvjerljivo + nemaštovit i taktički naporan gameplay + lol na zadnju boss borbu. Tyranny mi izgleda dosta dotjeranije i veseli me što su ubili malo taktički mikromenadžment, nemam više toliko vremena da u RPG-evima picajzlam svaki encounter :(
Inače što se tiče Obsidiana, nekako mi je od western RPG-ova Neverwinter Nights 2 ostao njihov omiljeni naslov. Imam na Steamu Platinum edition, brijem si da ću jednog dana iduće godine to reprizirati. Čak mi je i Dungeon Siege 3 bio gg, ne kužim baš previše kritike oko te igre.
Velika šteta zbog Avellonea, točno uvijek skužiš njegovu crtu u igrama. Al' se zato veselim Preyu, sigurno će imati finu dozu upičenosti zbog njega.
Inače što se tiče Obsidiana, nekako mi je od western RPG-ova Neverwinter Nights 2 ostao njihov omiljeni naslov. Imam na Steamu Platinum edition, brijem si da ću jednog dana iduće godine to reprizirati. Čak mi je i Dungeon Siege 3 bio gg, ne kužim baš previše kritike oko te igre.Ja se ne sjećam negativnih komentara glede DS3, barem ne onih uračunljivih. Bio je to sasvim solidan ARPG, ništa manje. Još je i replay value jako dobar zbog više likova. Što se tiče NW2, pričaj mi o tome...Deluxe izdanje mi samo kupi prašinu. Možda sam se trebao baciti na to, ali trenutno opet guštam u F s svim DLC-ovima. Ne žalim ništa, još je sve fino ispolirano i sada se lijepo vrti na ultra detaljima. Doduše tu i tamo se zalomi neki opaki bug pa trebaš reloadat, ali jel, i to je Obsidian.
Velika šteta zbog Avellonea, točno uvijek skužiš njegovu crtu u igrama. Al' se zato veselim Preyu, sigurno će imati finu dozu upičenosti zbog njega.Uz to Divinity 2 i Torment, na kojima isto radi. Bome se imamo čemu veseliti.