Kakva glupa glasina...ne znam ko prosiplje ovakve bezvezarije.
Doslovno ovo:

Zasto mislite da je nemoguce da se dogodi?

Nexus

Za razliku od današnje N-ove vijesti, ovo je ja mislim nekih 80% tačno, makar prema onome što čitam i Kotaku je ipak provjere izvor.

A i iskreno, uopšte me ova vijest ne čudi. Pogotovo što je nedavno i Phil Spencer izjavio sličnu stvar. Svi su mislili da provjerava koliko je voda duboka, međutim očigledno ima nešto u njoj.

VR je zahtjevna stvar i iako navode kao "4k gaming" ovo će biti više ipak zbog VR-a.

I jednostavnije je napravit ovakvu nadogradnju konzole nego raditi novu isponova. A 7 godina mislim da je puno previse da traje ova generacija konzola, tako da osobno mislim da bi ovo moglo biti legit. Ili nova generacija nakon 4-5 godina ili nadogradnja.

S druge strane, mana je svakako sto developeri moraju kod razvoja mislit na jos hardvera, sto poskupljuje proizvodnju...

Slažem se, uostalom, ako odrade ovo korektno (ne kao Nintendo sa svojom 3ds konzolom) u smislu da ma kolika nadogradnja bude, da će se i dalje sve igre moći pokretati bez problema na PS4.0, onda ok.

Ali ako budu pravili ekskluzive za "PS4.5" onda jebiga. Sve je PC i gubi se čar jedne platforme i razvijanja za nju.

Iako sam old school u duši i volim konzolu upravo zbog tih "svakih 7-8 godina" izdavanja, ipak sa logične strane je ovo očekivano. Na kraju krajeva, ne zahtijevaju OR i Vive bezveze onakve specifikacije. Ako ne žele da im igre izgledaju kao shit naspram konkurencije, moraće ovo odraditi.

Ako bi bile ekskluzive za 4.5 ja bih prvi sve prodao i prebacio se komplet na PC

Nadam se da se klone što dalje od toga, jer je Nintendo upravo to uradio ako se ne varam sa svojom 3ds XL konzolom. Skroz je podijelio korisnike i ovi što su kupili originalnu spušili na kraju.

Ma dajte...pa u članku na Kotaku se spominje cijena od 400 dolara...što je vama? 4K gaming ni na PC-u još nije moguć...a to su PC-evi od 10-ak tisuća kn.
Uostalom ovo je financijski totalno neisplativo jer tek sada su u fazi prave zarade sa trenutnim konzolama i igrama.
Ovo je netko bubnuo i ostao živ.
Ako 4K dobijemo na slijedećoj generaciji konzola možemo biti presretni...

Ja neeeeeeee bih baš toliko bio 100% siguran da je ovo netko bubnuo, jer koliko se tvrdi u izvoru, to je skroz normalna priča na GDC-u između developera.

Opet, možda si i upravu, ali ja iskreno mislim da u ovome ima istine. Kao što sam rekao, ne zbog 4k gaminga već najviše zbog VR-a.

Kotaku novinar

Ja ne očekujem možda Uncharted 4 u 4k, ali mogu prebaciti indijance i poneku malo manju grafički zahtjevnu igru kao Resogun itd.  i reći "4k gaming". Neće slagati, ali nije baš ni potpuno istinito. Baš kako PR-ovci vole reći. Ali glavni fokus, ako je istinitio naravno, bi bio VR.

Možda je netko "čuo" glasine o slijedećoj generaciji konzola. Jer ovo i je vrijeme kada se već počinje raditi R&D sredinom generacije (Sony je počeo raditi na PS4 2008.) i to bi bile okvirne mogućnosti.
4K, oko 400$, full VR sposobnost...to je cilj, a sa izlaskom Pascala i Polarisa koji će to pokušati pogurati na tržište pa će se sigurno nešto takvo i naći u PS5 i ako bude novog Xboxa.

Ova glasina je u ovom trenutku NEMOGUĆA. Jednostavno.

Postoji samo jedan mali problem kod ove vijesti, a to je CPU kod PS4. Ako i bude ovakve nadogradnje onda mora biti zapravo cijeli stroj, i GPU i CPU i RAM. Zašto RAM? Zato što GDDR5 ide u povijest izlaskom Pascala i Polarisa. Zašto CPU? Zato što je trenutni CPU u PS4 slabo AMDovo govno. Da bi on ostao unutra, onda low level API PSa mora savršeno handleat taskove, a to znači onda i novi firmware. Po meni previše promjena za upgrade i ovo mi se čini kao najava nove konzole, PS5 u ovom slučaju. Čija cijena po svemu sudeći neće biti 3K kuna nego 5k ili više i vjerojatno novi PS3 po "svježini".

Najbolje mi je kad ovi "master race" fanatici misle da to sto znaju sloziti gaming pc znaci da mogu drzati prodike Sonyu ili Microsoftu kako složiti konzolu.

Nitko ne drži prodike, a pogtovo ne Sonyu ili MSu, samo pišem svoje mišljenje. Pogledaj ponašanje PS4 CPUa u igrama, katastrofa. Crookback Bog anyone? Ako i naprave GPU upgrade da bude 4K ili VR ready, to će biti na arhitekturi Polarisa (manje vjerojatno Pascala), a Sony će onda morat odbacit GDDR5 i stavit HMB2, što automatski znači novi RAM. Sjećaš se memory poola?

Drži se ti pezanterije bolje.