Imam možda malo specifičnu perspektivu na to koja je možda precizna za dio ljudi, možda nije. Ja mislim da je San Andreas zaslužan za dosta štete na reputaciju GTA serijala.
Način na koji je igra prikazala američku crnačku kulturu 90ih ju je pretvorila u de facto službenu igru kompletne hip hop i rap supkulture, a u vrijeme kad je izašla, u vrhuncu rap vs rock fenomena, puno ljudi je to bilo neprivlačno. Kao klinac koji je odrastao na rock strani te podjele znam da je meni i puno mojih vršnjaka upravo to bio razlog zašto nikad nisam bio spreman dati serijalu više pažnje.
Kad je nakon toga izašao GTAIV, najzanimljiviji aspekt mi je bio upravo promjena settinga i da sad mogu radit kaos u HDu i bez elemenata koji su me živcirali, a tek GTAV, prvi koji sam zapravo sjeo i odigrao do kraja mi je pokazao da sam cjeli život u biti podcjenjivao serijal i da mi je puno dubine koju serijal nudi zapravo totalno preletjelo preko glave i da je Rockstar zapravo preciznije staviti u koš sa Quentinom Tarantinom, a ne studijom koji radi nasilne parodije i komedije o marihuani.