Prije svega dobro napisano i ko voli neka izvoli.
Nešto me tjera već neko vrijeme da ponovno zaigram i po peti put DG na starom PS4. Zadovoljavajuće mi izgleda i radi na PS4. Dakle prolazio sam je samo na PS4. Moglo bi se tad reći da jesam casual fan ali nisam zahtjevni fanatični, pomalo fetišizirani da moram imat ili igrat, isprobat na svim platformama iako je poboljšano sve.
Ne radi se samo o tome da je to dodatni trošak već fakat po meni nije potrebno nabavljati remasterizirane verzije kad sam sa originalom skroz zadovoljan.
Da naprave rimejk, rekao bih ne hvala. Ovakvu verziju kakvu imam i igram je sa vremena na vrijeme te uživam u njenom prelasku 100 % u tolikoj mjeri da igram tu sad već staru igru dok nove mi još stoje u celofanu. Nastavak igre je sasvim druga priča, to će se nekak nabavit ako ikad izađe ali sumnjam da bude a i moj novi laptop bi to mogao prožvakat bez frke.
Da se vratim na prvu misao.
Igra je meni toliko dobra i zabavna da povremene bugove i neučitavanja tekstura spadaju pod zanemarivost.
Paše mi i odgovara taj pomalo čudno će zvučat ali mirni divlji svijet sa decentnom povremeno dozom gradskog šarma te sama atmosfera. Priča je jasna i meni zanimljiva i ne razgranjava se na više grana što ne volim jer teško polovit onda sve konce.
Nema previše ni akterskih likova i zbog svih nabrojenih stvari je obožavam. Horde su jedina oprečnost tom mirnom svijetu ali njih rješavamo po želji ili do trenutka kada prvu moramo srediti a do tada laganini. Jedino kaj me pomalo iritira su NPC-ovi koje putem spašavamo a njihov AI nije dobro odrađen.
Grafici na PS4 se još uvijek divim tako da molim lepo!