• Gaming Vijesti
  • Dok glasni ljudi na internetu ponavljaju da je AC Shadows povijesno netočan i uvredljiv za Japan, Japanci hvale igru

FFA je promijenio naslov Dok glasni ljudi na internetu ponavljaju da je AC Shadows povijesno netočan i uvredljiv za Japan, Japanci hvale igru.

Bravo @Fenix.

Slično je bilo sa Tsushimom. Neki zapadnjaci su smatrali da je neautentična, a sami Japanci su je baš hvalili.

Brijac njihovi recenzenti daju onim hentai igrama desetke lol, dok su zapadnjacki ionako odavno izgubili bilo kaki kredibilitet i to uopće nevezano za ovu igru.

Brijac rekao bih ti jer sam za razliku od tebe uložio neko vrijeme i u to po njihovim forumima. Ali čemu se trudit, članak po običaju nisi ni pročitao, a ono što si utuvio u glavu ionako nećeš promijenit. I to je ok, ni ne očekujem neka opća prosvjetljenja

Brijac Pustite vi recenzente, oni naravno ne smiju pisnuti protiv Yasuke-a jer će ispasti rasisti. Što kažu obični ljudi?

LOL

Da, u Japanu, zemlji koja ima posebne izraze za strance i japansku dijasporu koja nije rođena u Japanu zbog otvorenog rasizma prema njima će sad najednom biti problem napisati kritičku recenziju jedne video igre. Niti si pročitao članak, a još manje si bio u kontaktu s nekim Japancem uživo.

ThomasAAnderson da i ja mislim da kod njih uopće nije problem reci nesto protiv jasuke i mene općenito boli ona stvar jel kultura tih azijskih perverznih patuljaka tocno prikazana u nekoj igri ili ne. Nisu mi niko i nista. Medjutim da mi se ne igra sa crnjom i ženom u "samurajskoj" igri, ne igra mi se.

Govorim cisto da kritički ne shvaćam ozbiljno likove koji daju 4 desetke (perfect score) FF13-2 te su im igre u kojima praviš svoga plesnog/pjevačkog idola, koji lice kao da su iz hentai ormara ispali, jedne od najboljih lol

Na zapadnjacki IGN i slicne isprdke tek ne zelim trošiti snagu.

Ne kužim cemu uopće i ovo dokazivanje da su ovi sto kritiziraju igru u krivu niti kuzim te sto previše seru po istoj. I jedna i druga strana ispada smijesna.

Fenix

Ako su

Dengeki, Game Watch, 4Gamer, Gamer

forumi sve oke, ja sam mislio da su to recenzisti. Ako su recenzisti, onda stvarno ne znam što to nisam pročitao.

Vodim se samom logikom. Pa nemreš me jebat da će ljudima tamo biti drago što u prvom ikad AC-u u japanu imamo crnog samuraja. Od svih poznatih japanskih samuraja oni su izabrali crnca.

Brijac Vodim se samom logikom. Pa nemreš me jebat da će ljudima tamo biti drago što u prvom ikad AC-u u japanu imamo crnog samuraja. Od svih poznatih japanskih samuraja oni su izabrali crnca.

Sumnjam da ljude briga, Nioh je imao engleza kao samuraja i nije bilo tih drama oko toga.

sanzo Sumnjam da ljude briga, Nioh je imao engleza kao samuraja i nije bilo tih drama oko toga.

A ne znam, možda se trebam zapitati..

Japanska zabavna industrija je ekstremno amerikazirana nakon 2. Svjetskog rata i US okupacije Japana. Od glazbe, filmova, serija do video igara. Njihova kompletna pop kultura je puna utjecaja, prisvajanja i posveta Zapadu. Ukratko, ne da ih nije briga, nego im je to normalno.

Čitao komentare po društvenim mrežama i bokte, kao da svi navijaju da AC propadne, zajedno s Ubisoftom. Većina koja to piše vrlo vjerojatno nisu probali igru, niti valjda ikada imaju namjeru istu odigrati. Samo da se hejta na svaku moguću priliku.

S druge strane, na Steamu je od 10k recenzija njih preko 80% pozitivno, većina dojmova ljudi koji igraju igru je pozitivna te je igra zapravo poslije Originsa vjerojatno najbolji AC kojeg smo dobili.

Umjesto da pričamo o samoj igri i gameplayu, cijeli online narativ se sveo na to što je woke ili ne. Nevjerojatno koja razina uznemirenosti i krhkog ega.

Vi koji serete očekujete sat povijesti umjesto igre?

Najednom bitno koliko je crnac autentičan u AC igri od svih aliena, mitologije i tehnologije…

Bitno koliko i kondom u samostanu.

Meni je dosta prvi odlomak, kakav mrtvi SF papa i George Washington… preskace se izgleda i prije nego sam poceo

biver

Vidi se da si procital prvi odlomak i da nemas pojma kaj si procital.

Susret Naoe i Yasukea u igri je jedan od najboljih u cijeloj franšizi.

Sami početak igre sa portuglacima i Yasukeaom kao robom je isto super i daje uvid zašto je on tu i zašto je to šta je.

Ljudi slušaju youtubere bez da igraju igru i onda kolektivno pljuju po svemu. OK, nekome se to ne sviđa, kažeš smeće i adio, ali toliki hejet je nevjerovatan.

Gamepaly sa dva protagonista u AC igri niakda nije bio toliko raznolikiji; totalno drugačiji princip i način igranja. Super šta je Yasuke predstavljen kao "div"; kada se pojavi u gameplayu nakon šta odigraš sa Naoe doživljaj je doličan; nitko mu ništa nemože i super šta je tako napravljeno.

Ali ništa toi nije bitno, ni super odnosi glavnih protagonista, super odnos Yasueka sa svojim gazdom kojeg nazove prijateljem, Naoe na kojoj se vidi da je "nestabilna" i mlada….

Bitno je mogućnost odabira jedne stvari koja nije ni bitna u igri niti je obavezna.