Nadam se da ipak ne bude open-world na kraju
Priča se da će Naughty Dogov Intergalactic imati veću slobodu u igranju, inspiracija je Elden Ring
- Uređivano
Imali ista gore od mrtvog openworlda bez NPCeva i zivota?OW i Eldenringu je najveci minus te igre i jedan od dosadnijih openworldova koji sam igrao
- Uređivano
escoban u Elden Ringu je čak odličan open World, uz Cyberpunk u top 2 ikada, ali potpuno drukčiji i od njega i od klasičnih OW. Nema markera za ništa, praktički istraživanje i moraš pamtiti teren. Prepuno tajni. Ja sam baš uživao tražeći loot
Ali, za Intergalactic se nadam da neće biti baš toliko slobode, odnosno ako je bude da će te priča ipak gurati dalje.
- Uređivano
Picek Meni je bio bas uzasno dosadan, fenomenalan artstyle mi nije uspio spasit dozivljaj, a i spilje su se dosta puta ponavljale cak i bossevi su cesto isti bili.
Neznam fali mi nesto kao u RDR2, random eventi ,npcevi sa svojim zivotom, pa naides na neku farmu/selo/gradic, imas opciju huntanja ili fishinga uz to i mozda neke side misije. OW na mrtvom i napustenom planetu mi bas nezvuci privlacno
escoban OW i Eldenringu je najveci minus te igre i jedan od dosadnijih openworldova koji sam igrao
Ok, tvoje misljenje ali evo jos jedno. Ne mora svaki ow biti natrpan npc-evima koji te salju na zadatke tipa skini macku sa drveta ili cak nesto bolje i pametnije.
Elden malo cijenis jer tamo svaki dislocirani kamen građevine prica pricu, svaki vidikovac pokrece zagonetno pitanje kako stici tamo, svaki horizont vuce da ides dalje. Sjecam se šoka kad sam slucao otisao u podzemlje Siofra River i otkrio citav podzemni svijet.
Jednostavno genijalan otvoreni svijet iz moje perspektive.
solidmerlin točno to, nema zagušenosti fetch questovima već čisto istraživanje i uzbuđenje što će biti iza nekog drva, kamena ili kad najmanje očekuješ otkriješ dungeon ili, kao što si rekao, područja tipa Siofru River. A pri tom otkrivanju ti se pojavi povremeno dosta dobar challenge protivnik (uz klasične protivnike) pa čak i pokoji NPC.
Da je Elden jedno 30-40% manja igra, to bi skoro bio savrsen open world. Taman da su duplice izbacili i vise se fokusirali na unikatan sadrzaj i bolje main dungeone… no, uz sve to i meni je to benchmark zanra iako mi ga je od samog pocetka pun k. Zelda, Rdr2, Witcher 3… rijetki stvarno znaju to iskoristit.
solidmerlin Nevolim ni ja milijun glupi questova, ako se mene pita ako nemozes napravit dobar side quest onda radije nemoj ga ni ubacit. Vise sam uzivao u npr. Haiku meditacijama iz Ghost-a nego u 90% questova nekih igri. Zato kazem da nisam ljubitelj OW igri jer po meni 99% studija nisu sposobni iskoristit taj otvoren svijet.
RDR/GTA/Skyrim/KCD/Witcher/Cyberpunk su po meni uspili sa svojim OW dizajnom i u tim igrama sam se totalno izgubio. Dok u ER me svijet nikad nije catcha, toliko da nakraju sam samo googla lokacije bossova i isa ih ubijat. Jedino sta bi volio da druge OW igre kopiraju od ER je to sta nema quest markera ili points of interes markova.
- Uređivano
escoban ako nemozes napravit dobar side quest onda radije nemoj ga ni ubacit.
Po meni quest je dobar ako je dobro isprican a Elden je Soulsov mlađi brat. Oni porodicno nisu poznati po narativnim questovima vec zagonetnim gdje je nagrada bitnija od samog questa. Dakle mistika, zagonetno istrazivanje i nagrada uz minimum narativa. Mozda tebi ne odgovara kao ni meni (inače) ali se odlicno uklapa u idejni koncept igre pa i cijelog podžanra.
Mozda Intergalactic ode istim putem istrazivanja zaboravljenih civilizacija (poput Drakea) na raznim planetama
- Uređivano
solidmerlin Mozda Intergalactic ode istim putem istrazivanja zaboravljenih civilizacija (poput Drakea) na raznim planetama
Hmmm, kad vidim Adidas šuze i Sony Walkman na protagonistici, mislim da ce fokus više biti ala Guardians of the Galaxy, znaci za mlađe generacije te nekakav humor i apstrakcija, Drake je za nju klasicni profesor arheologije kad se gleda setting i timeline.
stitrek onda stvarno ne znam na sta ce liciti taj mix Guardiansa i Eldena..
Ako je Open World onda bolje da je manji sa dozom linearnosti, Ubisoft i Elden Ring formula je too much.
stitrek mislim da ce fokus više biti ala Guardians of the Galaxy, znaci za mlađe generacije te nekakav humor i apstrakcija, Drake je za nju klasicni profesor arheologije kad se gleda setting i timeline.
nema sanse. To je cisti 80's retro future vibe i ocekujem puno ozbiljniju pricu, mozda i s elementima humora. Mozda neki mix izmedju TLOU i UC sto se tice ozbiljnosti.