Jel postoji nasa rijec za compile (kompajl)?
Sastaviti/složiti (put together)
Skupiti (gather)
Jel postoji nasa rijec za compile (kompajl)?
Sastaviti/složiti (put together)
Skupiti (gather)
Kaj nije isti problem prisutan još od UE4?
Zašto to tek sada rješavaju?
Kao laik bi to rekel ovak.
Broj izvedivih sličica u sekundi sa odabirom i manevrom igrača nikako da uđe u neku sinhronizaciju. A i sama tehnologija je međusobno kako bi se po domaći reklo auzvinkl a napredovala je ful.
Trebalo bi onda sve stavit u neki standard da proizvođači grafulja prate grafičko-vizualni napredak developera koji rade grafičke engine i u skladu sa tim naprave grafičku ili bolje onda obratno.
Bilo kojim redom ali neka budu u dosluhu međusobno a ne da guraju proizvode i jedni i drugi i treći samo da zarade.
Ok Epic je priznao da je nekaj sjebo ali nije sva krivnja na njemu.
Prema tome proizvođači igara neka prilagode svoje igre prema engineu kakav god da je. A ne da rade igru koju ne može postojeći sistem zgutat.
Kao što rekoh čini mi se kako je sve u ne skladu međusobno a nije da se ne može u današnje vrijeme jakog hardvera.
Ali jebiga ima masu enginea i svaki ima neku svoju manu a i prednosti.
Da korisnik sa supermašinom i periferijom bude zadovoljan konačno. Malo sutra bu tak skoro.
Visoke postavke perfomansi, misliš si budu ok jer imam kakti mrcinu od hardvera što bi i trebalo tak biti.
U praksi nije uvijek tak jer softwer zajebava.
To su muke po PC-u. Nova i brža tehnologija uzima svoj danak. To je ko rak. Širi se.
Ko ga izmisli brate mili.
Unreal Engine 5:
Znaci ipak nisu u pitanju "nesposobni devovi"!
TITANXIS da, samo sto je UE5 eksluzivno reklamiran na najavi PS5, predstavljan kao mesija nove generacije, bio je glavni selling point nove konzole, a u konacnici najvise problema ima na toj konzoli.
Najproblematicniji veliki UE5 naslov se na 3070 vrti na 60fpsa na epic uz DLSS, dok je na XBoxu neigriv. Ipak brute force izvlaci najbolje iz takvih igara, a ne stvara probleme…
chono da, samo sto je UE5 eksluzivno reklamiran na najavi PS5, predstavljan kao mesija nove generacije, bio je glavni selling point nove konzole, a u konacnici najvise problema ima na toj konzoli.
Misliš za obični PS5. A kak stoje stvari kod Pro verzije za neku problematičnu igru?
Ovo dalje što si napisao, mogu se složit da na kompu se vrti bez frke ali opet veliš za određeni model grafičke a šta je sa ostalim odnosno ekvivalentima drugih proizvođača.
Nadalje veliš da je neka igra ne zadovoljava bolje uvjete igranja na iksboksu.
O tom sam i pisal da svi pomalo međusobno nisu usklađeni odnosno proizvođaći kartica, developeri videoigara, proizvođaći igračih konzola i proizvođaći grafičkih pokretača.
Treba neki standard napravit i da svaki fizički proizvod vrti nove igre na tim novim platformama koje su postavljene za gaming bez problema i to na visokim postavkama perfomansi.
TITANXIS kojih drugih proizvodaca? Nvidia ti drzi skoro 90% trzista. Dakle, 90% igraca ima 2070, 3070, 4070 ako gledamo taj lineup u odnosu na ekvivalent konkurencije, koje nema.
Opcenito na PS5, ne samo vanilla. Ako nesto ne poprave drasticno vidjet ces na primjeru Hellbladea 2, Stalkera 2 na Pro verziji. Wukong kao zadnji primjer, jednostavno los framepacing i pro to ne moze zvakat kao PC. UE5 je jednostavno los
Bolje da su rekli kao Phil Spencer "imate slab PC, šta se žalite" nego se tu opravdavati.
BUG-ov članak star godinu dana u kojem pišu za nadolazeću RX 7900 GRE da prosječno će dati 15% posto bolji FPS u igrama.
Ma kaj god, slab PC. Nisam više middle range. Kupil sam si mrcinu čovječe božji.
Jedino me jebe malo kaj mi piše na kućištu da je unutra Ryzenov proc. ali ajd za moje potrebe i više nego dovoljan. Radi i stvara čuda.
Kao što Chono veli Nvidia je vodeća u grafici i to je jebena realnost.
Osobno sam uvijek preferiral kod eventualnog upgradea konstrukciju intela i nvidije, doduše srednje klase ali nikako amd i radeona.