Fenix ne seri
Crni samuraj Yasuke u Assassin’s Creed Shadows itekako ima smisla
Svaka čast autoru !
Iz perspektive učenja o japanskoj kulturi Yasuke je skroz logičan lik i kolko se vidi iz nedavnog story trailera, njegovo nepripadanje u Japanu se misli i obraditi. E sad kolko će se truda u to uložiti treba vidjeti.
Bitno je napomenuti da je informacija da je Sasuke ikad bio samuraj dokazano lažna.
Ne postoje nikakve informacije da je bio samuraj i ne postoje nikakvi dokazi da je ikad bio u bilo kakvoj bitci.
Jel okej da u ACu bude samuraj? Apsolutno.
Mislim da nema ove političke klime i da ljudi nisu ovolko isfrustrirani već sa onime kaj zovu woke propagandom, Yasuke kao samuraj bi bio poprilično bolje i šire prihvaćen.
Nisam protiv toga da lik bude crnac grmalj ali od bogate japanske istorije oni se uhvatili za crnca. Ubisoft će propasti ko kauč.
wooddiebone Ne postoje nikakve informacije da je bio samuraj i ne postoje nikakvi dokazi da je ikad bio u bilo kakvoj bitci.
Istina, da, nitko ga se nije sjetio u 16. stoljeću slikat mobitelom i stavit na Reddit
solidmerlin bas sam ovako nesto htio napisat eto. Od 1 prema milijun oni direkt u 1. Ne mogu se oteti dojmu da bi mi ovo bilo puno draze odigrat sa japancem u glavnoj ulozi i lagao bi kad bi rekao da mi ne smeta, bez obzira sto je to samo igra i bez obzira sto ce eventualno bit potencijalno dobro
- Uređivano
Koga briga ako je igra dobra, zakaj vas to tolko smeta?
- Uređivano
Ne pričam o tome. Pričam o činjenici da je jedini izvor koji je ikad tvrdio da je Yasuke bio samuraj dokazan kao lažan te osmijen i izmanipuliran od strane jedne osobe (Thomas Lockey) koja je pod pseudonimima objavljivala knjige alternativne povijesti i pisala wikipedia članke pa onda sama sebe referencirala kao izvore.
Znači nije stvar u tome da ne postoje dokazi da je bio samuraj nego je stvar u tome da je jedini izvor za tu informaciju dokazan kao prevara.
wooddiebone točno znam o čemu pričaš i znao sam da ćeš posegnut za tim. To što je Lockey je pisao je spekulativno, ali to ne umanjuje ČINJENICU da je kao predložak uzeo ono što postoji i što nije "dokazano lažno", a tu su zapisi, pisma i kronologije onog doba
- Uređivano
A mislim ok, kao što sam i napisao ne osuđujem ja zbog toga uopće Ubisoft jer je odlučio Yasukea napravit samurajem, ali činjenica je da je Lockeyev rad bio korišten da se to predstavi kao povjesna činjenica, a to nije.
Razina spekulacije koja je tu upotrebljena je ista kao u tvrdnji da su Stonehenge izgradili vanzemaljci zato jer nema dokaza da nisu.
Lik je koristio dostupne informacije i iz toga složio narativ koji je njemu bio kul.
wooddiebone ako se ne varam, ovako nešto im piše na početku svake igre:
Lik je samo podloga za motive oko kojih se gradi priča, ne mora se uvijek savršeno uklapati u neki setting. Koliko sam čitao po internetu (nisam igrao još), GoT je imao japanca protagonista pa je bio zanimljiv koliko i gledanje hrvatskog sabora. Ne očekujem naravno neka čudesa oko priče i likova, ako ne računam Kassandru, taj dio AC-a bio je vrlo prosječan do sada.
Jasno, zato i kažem da me ne smeta kaj je lik samuraj u igri.
Smeta me kaj se neistine prenose kao činjenice. Nije ovo jedini primjer, ali je najrelevantniji za gaming forum.
I da, sitničarim, svjestan sam da vas većinu zaboli za to, al jebiga.
Deadwalker super si to iskopao, klasicno ograđivanje od svega i svacega.
Jedva čekam Far Cry 12 i afričke studente kako oslobađaju Bakhmut.
Ja čekam jednu pravu igru o Domovinskom ratu s HR strane i da glavni lik bude taj jedan srbin koji se borio na našoj strani.
Deadwalker Gle , razumijemo da su u AC igrama oduvijek glavni likovi izmiljsljeni i da su svih seksualnih orijentacija, religija i boje koze. I to stvarno ne smeta…. dokle god su to straight bijelci ili straight lijepe zene jel… /s
Crni, beli ili žuti samuraj, kog briga. Glavno da ima oštru katanu.
Crni samuraj se nebu možda videl u kmici pa bu baš istinski shadow stealth sistem.