Zamislite da na tržištu imate 3 prijenosne konzole MS-a, Sonyja i Nintenda skoro identičnog (naravno potkapacitiranog, kakvog drugačije?) hardvera. Pa za propucat se.
Sony razvija novu prijenosnu konzolu, izvodit će PS5 igre
Znam da je trziste za handheld ogromno, no nikako mi se nesvida da rade na konzoli koja bi trebala vrtit nativno nove igre.
Da devovi "gube" vrime na još jedan hardware koji ce vjerovatno biti dosta slabiji nego main PS konzola.
Dovoljna zajebancija je Series S.
- Uređivano
Ja sam do sada na Steam Deck mogao odigrati 95% novih igara bez pretjeranih problema uz čak i ok postavke za takav HW i to day-1. Ako se takvo što moze srediti na takvom HW-u bez ikakve optimizacije onda sam siguran da će i jadan Sony moći optimizirati igru uz još jednu konzolu koju imaju.
Tako je Sony daj konzola, sta ce nam igre. Moze Portal Pro Max.
Od Sonyja ovu generaciju češće dobivamo novi hardware i dodatke, nego li nove first-party igre
solidmerlin opet pohlepni Sony hoće da prodaje neke uređaje
A sad ozbilljno. Portal sa dodanim hardwareom za neku konkurentnu cijenu Nintendu bi isao. Ja jos ne mogu prežaliti PSP(ne Vitu) . Ono je za ono doba bio avion i zgodna konzolica, iako ergonomski upitna.
Bilo bi dobro da ima i fizicki medij kao PSP, iako znam da bi bilo pobune zbog cijene , jer sta se može oprostiti Nintendu, nikako se ne može oprostiti Sonyju.
Plejke dosegnu neupitnu popularnost tek kad ih pirati probiju.
- Uređivano
somethingwrong ti imas svoje potrebe a ja svoje. Meni nije potrebna jos jedna konzola a HH i onako ne gotivim. Meni igara fali.
I koja je razlika ove konzole i Portala ako obe vrte PS5 igre? Ova streama a ova direkt boota?
Fun:
solidmerlin I koja je razlika ove konzole i Portala ako obe vrte PS5 igre? Ova streama a ova direkt boota?
Da, vjerojatno će novi handheld biti all digital.
Samo nisam siguran koliko bi tržište prihvatilo Streaming Only konzolu poput Portala s patchem. Po tome je već izašla zbog najave onog patcha.
Ali velika prednost takve konzole bi bila da se ne mora ubacivati hardware unutra niti igre skejlati za nju. Mana je internet. I vjerojatno online only MP igre koje trebaju još bolju vezu i više servera
Možda je rješenje u nekoj hibridnoj konzoli.
Možda da razviju PSSR prvo?
somethingwrong Nije da se Nintendu išta oprašta nego su toliko nebitni da ih nitko ni ne dira. Šta uopće možeš s onom njihovom kantom osim ako si fan Maria i Zelde?
Flipper E i? Aj pogledaj najprodavanije i najigranije igre. U mainstreamu i AAA svijetu su totalno nebitni već godinama, imaju taj svoj svijet koji privlači uglavnom djecu i zagrižene fanove Maria,Zelde i Pokemona, eto odakle im score na semaforu.
- Uređivano
Flipper Među ostalim i njima, a čini mi se da je njih najviše tako da poanta očito stoji.
A i osim toga, Sony i MS su godinama sami u konzolaškom ratu, Nintendo se bavi ispodprosječnim hardverom, cijenama igara kao suho zlato i hvatanjem ljudi koji emuliraju njihove igre.
Edit: evo kad Sony objavi cijene ovog svog handheld uređaja, baš me zanima koliko to ljudi briga šta Nintendo radi po tom pitanju i kako on cijeni svoj.
HW nije bitan, igre su bitne.