Bivši šef PlayStationa smatra da će blockbusteri pokopati industriju, treba ulagati u manje i kreativnije naslove
Pa nisu sve Indie igre iste i nisu sve za svakoga, isto kao sa AAA igrama. Meni je recimo Lethal Company pored BG3 od prošle godine bio GOTY, i još uvijek mi stoji kao jedna od najzabavnijih igara koju sam odigrao u zadnje vrijeme. Close second mi je Valheim. Obje igre izgledaju ko kurac po nečijim standardima i obje igre jedu AAA igre za doručak što se tiče faktora zabave.
Ovo što se sada dešava jest zasićenje igrača jer su moderne AAA igre sve na isti kalup. Lijepo ih je igrati, ali inovacija nema i ako ih ima jako su male. Zbog toga Indie scena pršti dobrim ocjenama.
Loše ocjene znače brzi pad cijene, uvijek ima neš dobroga i kad je recimo loše.
Sve što sam do sada probao da je AA ili Indie naslov, bio sam fasciniran koliko su igre kreativnije i generalno bolje od AAA naslova. A pogotovo od AAAA naslova.
AA je najbolji segment igara uvijek bio.
Da, ima stvarno remek dijela među AAA igrama, ali uvijek sam govorio da bi rađe trideset 8/10 igara godišnje nego jednu 10/10 i devet govana.
wooddiebone da bi rađe trideset 8/10
Onda imaš poviši standard ljestvice igara po ocjenama kao ja sada.
A nađe se solidnih i po nižem rejtingu općenito govoreći.
Ne igram puno i ono kaj igram želim da su visoko pozicionirane igretine.
Više ne igram tipične indie naslove tj. igre čak ni one koje su proglašene možda kao iznenađenjem.
Ako koja i zaluta u moju plejku (ak je free naravno jer ne kupujem indijance) ne odigram ju nikad do kraja.
Samo AAA i poneke AA dolaze u obzir, visoka produkcija, fotorealističan prikaz igara i uz sve to da ima meni dobar gameplay što opet ne umanjujem i potcjenjujem koje nisu buđetom u tom rangu.
Naprosto ima puno odličnih AAA igara u kojima ću baš uživat jer znam da jesu odlične (nos za dobre igretine me rijetko vara) a koje me čekaju pa ne želim trošit vrijeme na nerazvikane igre.
A sudeći eto po meni onda je bivši šef PS u pravu. Takvih igara kak veli blockbustera nema puno jer na njih se samo čeka pa se radujemo i rimejkovima takvih slavnih a ove ostale igre večina ne šljivi i ne podupire novčanikom.