• Gaming Vijesti
  • Uoči izlaska ekspanzije, Elden Ring izbrojao preko 25 milijuna prodanih kopija

16 250 000 ako uzmemo da nekih 65% nije riješilo Mogha. Kaj ćemo sad, javiti Fromu da snize očekivanja?😅

I onda vidim da je jedan Alan Wake 2 prodao samo 1.5 milijuna kopija. Nevjerojatno.

Brijac Jer su konjine koje sad tek izdaju fizicko izdanje u jednu ruku, a u drugu nemam pojma gdje je zapelo jer bas je igretina.

Ovaj From je manijak, ali tko zeli dlc nece mu bit problem sredit sto mora - onaj tko to nije vjv niti nece osim ak bas zele taj dlc. Ja sam spreman.

U jebote prek 25 milja dobar je taj elden ring, čestitke! Da nije like souls igra i ja bi ušel u tu cifru a ništ, mogu si samo popevati ovo:

chono Aha da to je izaslo na Epicu jer oni su i financirali igru.

Vjerujem da ce i na Steam doci, a sad da su brojke toliki bojkot jer PC igraci NE ZELE igrati igru preko Epic launchera (sto je meni za instituciju) je meni smijesno. Osobno mi je bitno igrat igru, a sad kak cu do tog doci mi je potpuno nebitno.

Zajebali su se sami jer ocito im nije publika jasna.

foggy prode ti ispod radara. Da si otvorio Steam, dobio veliku najavu na Store pageu o Alan Wake 2, to bi bila sasvim druga prica. Ovako moras ciljano ici kupiti

Ma nema veze sa Steamom, jednostavno se žanr loše prodaje jer ima jako malu publiku. Na prste možeš nabrojat horor igre koje su se prodale u preko 3 milijuna, a da se ne zovu Resident Evil. Već sad je AW2 prodan bolje od bilo koje Silent Hill igre osim jedinice, a porast će ti brojevi još kroz sljedećih par godina. Ne možeš očekivat horor blockbuster, bez obzira koliko uložio u razvoj i marketing. Ne znam kakva su im bila očekivanja, ali ako su imalo realno sagledali situaciju na tržištu, trebali bi bit zadovoljni prodajom.

sanzo Vidiš, nisam imao pojma za brojke horor žanra. Rekao bih da ni Elden nije bio bajka za svoj žanr, ali evo 25 milja lagano.

Alan je više psihodelija neko horor, triler, šta god. Šteta, meni je igra igretina. Više marketinga, disk verzije, više platformi (doći će sigurno posvuda).

foggy

A ljudi i dalje oće open world igre i Elden je bio pun pogodak. Horori se s druge strane jednostavno prodaju očajno. Ako ti je teško zamislit koliko je loše, možda ti pomogne činjenica da je Resi 6 prodan u više primjerka nego cijeli Silent Hill, Fatal Frame i Siren serijali zajedno. Ima izuzetaka kao prva 2 Dead Spacea ili originalni Alan Wake, ali u pravilu je 2-3M neki plafon, a većina se ni tome ne približi.

sanzo Iso miki RE6 sam vidio kod kolege opet nakon sto godina, i mogu rec da je dno od igre. I onda se to prodalo vise nego bastina nekih serijala.

Dobro, nije da ljudi zele da im srce stane 😃 nije sve za svakoga

Ali nije ni Elden Ring za svakoga igra, a opet 25 milijuna. Ja je ne bi zaigrao ni da je zadnja igra na svijetu jer nije za mene.

Tak da opet me baš čudi tolika razlika, ali očito je Elden roba.

AW2 ne bi nikad trebao doći na Steam jer je igru Epic financirao i izdao.

Brijac Ali nije ni Elden Ring za svakoga igra, a opet 25 milijuna.

Hype + Marketing + Multiplatform. Iako nije za vjerojatno velik broj igrača, hype je učinio svoje.