Nisam gledao, ali ovako po sažecima su se stvarno raspištoljili. To je Xbox kakav je uvijek i trebao biti - rad na svojim ekskluzivama kao što su Gearsi i Fable, a ne kupovanje studija okolo.

Uskrsnuli su brend iz mrtvih! Jedan hit za drugim, iako je iskreno bilo par igara koje mi se niti malo nisu svidjele. Sve u svemu nekih 8.5/10

Konfa je bila fantastična. Stvarno je bilo i garantiranih hitova i potencijalnih hitova. I AAA i indie. Svih žanrova. Malo pričanja, puno prezentacija. I na kraju savršen trailer za Gearse. Baš odlično. Reko bi, minimalno 9/10.

A sad, koliko je Microsoft zaslužan za to, to je stvarno drugi par rukava. Jesu za Gearse i Fable te za Age of Mythology. Sve ostalo je kupljeno.

9/10. Nije bitno što će dobar dio toga biti ili završiti multiplatform (dapače vrlo pozitivno što hoće), prikazali su ono što ljudi žele vidjeti - igre, puno njih i to dobrim dijelom s gameplay prikazom.

Pitanje, zašto Sony nije te multiplatform igre pokazao na ovom zadnjem SoP-u, zato što je Xbox dogovorio ekskluzivne trailere za svoju showcase ili?

Brijac vrlo vjerojatno ne smiju vise ništa od ovog što je MS kupio. Barem ne prvi. Na jesen će vjerojatno moći. Ali MS mora moći reći "World Premiere".

Bio je stvarno fantastičan. Možda i najbolji jer su izbacili igre koje mene zanimaju.

Evo još informacija:

Možda Gearsi i dođu na PS.

Fantastična konferencija.

Što se tiče Xbox "ekskluziva", MS-u je sada potpuno svejedno. Oni će od sada pa nadalje ljude privlačiti s GamePassom. Da, možeš odigrati Doom na Playstationu, no kad nas je "besplatan" day one u sklopu 10-15$ pretplate. Ne znam ako ste primijetili na konferenciji, kod svake igre koja stiže na GamePass, to je na kraju trailera bilo naglašeno. GamePassa nema na Playstationu.

Korporacije se polako odmiču od eksluziva, tržište je postalo premalo za ulaganja i profitne apetite (Sony evo prvi puta neku svoju igru day one pušta i na Switchu, ostalo će sve dolaziti na PC). Jedino Nintendo ostaje vjeran svojem modelu, no oni imaju drugačiju filozofiju oko svojih igara, konzole i cijele zapravo poslovne politike.

Odlican showcase! MS ga stvarno ubija u zadnje vrijeme. Hrpa dobrih naslova od kojih vecina ide odmah na GP, gdje ces bolje!
      Jedino ne mogu nigdje naci sto su sve od toga ekskluzive?

moschus Microsoft više nema ekskluziva.

A Gamespass se pretvara u najbolju pretplatu ikada sa ovim lineup-om igara.

Sve barem dolazi na PC. Nekad je i to bilo nategnuto, da Xbox ekskluziva dobije PC port, pa se onda opet predomisle za nastavak jer se igra nije dovoljno prodala ili što već. Uspjeh je što toga danas ne bi trebalo biti, a nadam se da će PC verzije dobiti dovoljno pažnje.

moschus Jedino ne mogu nigdje naci sto su sve od toga ekskluzive?

Mislim da Gearsi, Fable, Flight Simulator i State of Decay. I Indiana zasad.

E, sad, toplo se nadam njihovoj politici da će im exkluzive s vremenom doć i na Playstation. Ove prve dvije bih roko do iznemoglosti.

I Stalker 2 zasad.

Meni odlicna prezentacija, nakon dugo vremena bas sam bio priljepljen uz ekran i uzivao u svakom prikazu. Po meni ima igara za svakoga, relativno brzo dolaze i neke od njih bas djeluju kao prava visoka produkcija.

Brijac Nisam gledao

Jbg nisam nit ja. Da igram na Xboxu, vjerojatno bih si pogledal kaj su skuhali.

Nadoknadit se uvijek može i kasnije.