Nosim plejku sa sobom

Eto nismo vlasnici digitalnih dobara😏

Nemam nit jedne za sad kupljene igre u digitalnom formatu, nit to ni nebum napravil jer mi ni praksa kupovat nekaj digitalno ili recimo legalne ključeve da bih aktiviral piratske winse, radije onda kupim winse na disku. One igre koje su bile besplatne na PSN-u ne računam.

Moje fzičke igre nakon moje smrti pripast će valjda mojem nećaku a on bu to najvjerojatnije hitil jer kad naraste gaming bude se promjenil da bu hologramski igral a ove moje igre budu mu antikvarijatsko smeće. Tak da dok sam živ bum si guštal u njima a nakon mene ko ih jebe!

moje fizicke kopije ce netko naslijedit, a digitala nikad nije u vlasnistvu kupca vec "posudba"

Bilo bi dobro kad bi napravili nekakvu opciju memorializacije kao sta fb ima, jer recimo ja imam troje ljudi na psn listi za koje znam da su preminuli, a ima ih sigurno dosta koji ne znaju da jesu. Mali nekakav glow oko avatara i natpis in memoriam je dovoljno. Siguran sam da ce s vrimenom se neko sitit to napravit.

A library, jebo tada igre…

Fizičke igre će uvijek imati neku vrijednost, pogotovo neotpakirane. Ali s druge strane digitalne već u današnje vrijeme za manje od 10 godina izgube i do 90% vrijednosti. Za par ili više desetljeća profili s takvim kolekcijama doslovno neće imati nikakvu vrijednost, ako se u međuvremenu ne dogodi i ta situacija da digitalni sadržaj jednostavno maknu iz već nekog razloga, kao što je Ubisoft napravio s The Crew.