s konzolom od $500 koja je kroz svoj marketing obećavala 4K nativne rezolucije i fluidni framerate od 60 fps-a u većini igara.
Da je bilo koji drugi bolji developer (koje je iole kvalitetniji od do jučerašnjih
anonimusa koji su originalno stvorili ovu igru) radio na izrade ove igre, ne bi bilo tolikih problema.
Iskreno ne krivim snagu konzole toliko koliko krivim spregu ljudi koji su iznenadno ušli u najveći vrh developerskih voda, faktički nespremni, jer nisu nikad ni očekivali toliki uspjeh.
Dodaj na to da se i na PCu vrti savršeno jedino uz najjače komponente, a i njih iscrpi do maksimuma, a konzole takve jačine teško da će ikad ugledati svjetlost dana, pa je i sam projekat jako izazovan i ambiciozan.
A i generalno, problem ja taj što ljudi kad očekuju tranziciju sa PCa na konzole, očekuju isti prikaz, što je po svim parametrima trenutne snage konzola nemoguće. No svejedno to ne opravdava činjenicu da može postati neigrivo.
A najveći je problem što su oni svjesni da drže vrel krompir u rukama koji se prodaje kao jutarnje kifle u pekari, i u svom tom naletu "Daj da iskoristimo i zaradimo što više" nemaju kada ispolirati igru i napraviti je kako spada, jer takva stvar zahtijeva vrijeme, vrijeme koje im garantuje zaradu kakvu za života nisu mogli sanjati.
Iskreno da sam na njihovom mjestu, i ja bi požurio sa izdavanjem igre, pa kakva god da je, dat će se ispolirati s vremenom, jer obzirom kakvo je neoriginalno tržište danas, za to vrijeme bi im neko sposobiji zasigurno preuzeo ideju i zaradu (Fortnite Battle Royale primjerice?).
Sve se i onako vrti oko novca.