Protiv Detroit Pistonsa mi se vraća napokon Luka Dončić, no već nakon par minuta izlazi šepajući; srećom radi se samo o prevenciji, a i ideja je bila samo da malo okusi igru. Za tih par minuta ubacio je pet poena. Protiv Pistonsa mi je zrulao i Damjan Rudež sa nekim zapaženim poenima i statsima; 11 poena, 3 asista i šut za tri 2-4. Kyrie u međuvremenu progovara u stadardima koje je dignuo u kolektivu za budućnost Boston Celticsa. U drugom poluvremenu Drummond je igrao kao nikad; no bio je sam u cijeloj priči, pa sam u miru priveo utakmicu kraju. Inače bi bilo vatreno!
U goste mi dolazi Philadephia Šarića, koji neznam ni sam zašto gubi mjesto u startnoj petorci. Lagano istezanje i zagrijavanje za Haywarda koji bi se trebao vratiti za sedam dana. No vjerojatno neće nastupiti u ovoj utakmici. Sixersi izgledaju strašno moćno i nije mi jasan njihov skor od osam pobjeda i deset poraza; jer su me ubili ovu utakmicu. Simmons i Fulz su bili prava napast u backcourtu, a Embiid i Šarić u frontcourtu. Daleko najbolji kod mene bio je Ante Žižić, dok je Kyrie bio apsolutno indisponiran sa skromnih 19 poena. Ante Žižić juri ka svojoj prvoj nagradi za rookie mjeseca; treći triple double sezone!!! 14 poena, 14 skokova i 10 asista. Čak je utakmica dvije minute prije kraja skoro otišla u egal, no od tada nisam zabio ništa, jer su mi 76-ersi odigrali nevjerojatnu obranu...
A u porazu protiv Sixersa osim triple double učinka Žiže, moram spomenuti i novi rekord NBA lige; onaj Kyria Irvinga, naime Kyrie je utakmicom protiv Philadelphie ubacio 102 slobodno bacanje u sezoni od ukupno 102 bacanja; što je novi rekord NBA lige i jedini je igrač koji još nije promašio slobodno bacanje. A kao što rekoh, tj. što sam se nadao; Ante Žižić osvojio je nagradu za rookie mjeseca, Kyrie za igrača istočne konferencije, dok je istu nagradu na zapadu dobio Ball za rookiea, a Harden za igrača zapadne konferencije. Poslje utakmice zahvaljujem se Andriji Bogutu i šaljem ga u Lakerse za Thomasa Bryanta, mladu četvorku kojem je rejting 70. Nisam više mogao trpiti tromost Boguta, kada je Andersen puno bolja napadačka opcija, a i bolje igra obranu unatoč 37 godina na leđima. Još šest-sedam dana do povratka Haywarda, te dva do četri tjedna do povratka Browna.