Baš bi s guštom odigrao neku moderniju igru s mehanikama Commandos i Desperados igara. Pa idem tražit i vidim da valjda posljednjih 5-10 godina nema ničeg slično?

E kako sam glup, to je Fico recenzirao prije par mjeseci. Ali opcenito kazem, steta zanra...

Nema žanra jer je nemoguće napraviti easy mode, a onda ništa od prodaje.

Tvorci Shadowa rade na novoj Commandos igri, tako da tema nema smisla, lokaj.

Tvorci Shadowa rade na novoj Commandos igri, tako da tema nema smisla, lokaj.
Za sada sam samo vidio onu anketu što je doktor postao. Ništa više od toga. Nema ničeg potvrđenog, a sigurno ne Commandos igra koja je u vlasništvu Pyros Studios koji radi na mobilnim osakačenim verzijama Commandosa.

Da, nista sluzbeno od toga...
premalo igara ima al Shadow Tactics je super za nekoga tko trazi ovakvu igru

Super tema, commandosi su zakon bili, nedavno kupio citavu kolekciju na steamu

Našao sam nešto vremena da saberem misli i malo se konkretnije raspišem. Ovo je žanr koji me uvukao u igranje. I dok postoji ta sentimentalna povezanost sa žanrom, čak i kad pokušam objektivno gledati na njega, smatram da je riječ o jednom od najzabavnijih žanrova. U gotovo svim igrama su leveli ogromni i koliko god mehanike u suštini bile jednostavne, osjećaj uspješnog prelaska i postepenog čišćenja mape je neusporediv s drugim igrama. Osobno ne volim baš Soulsborne igre, ne zato što mislim da su loše, već me nisu uvukle, no nekako mi se čini da se može usporediti taj osjećaj uspjeha. Obje vrste zahtjevaju strpljenje i učenje, a često i razmišljanje van kutije.

Fenix ne mogu ti dovoljno nahvaliti Shadow Tactics. Vratio me u doba kad sam počinjao s gamingom, kada mi je najvažnije bilo izdržati 6. sat do 1 i 10 i doći doma, upaliti Desperados ili Robin Hooda i krenuti čistiti mapu. Igra je stvarno neočekivani dragulj koji će, nadam se, potaknuti ljude da se vrate žanru.

Apsolutni potpis na napisano, ni sam nebih bolje sročio, a mislim isto.

mjesec kasnije

Mene samo zanima koliko vremena im je trebalo, da naprave zadnju misiju u Commandosu 2?

Commandos 2 mi je bila prva igra tog tipa. Gledao sam frenda kako igra ranije nastavke, ali nisam nikad sam igrao.
Kad sam rijesio Commandosa 2, probao sam te ranije, ali nisam se nikad uspio natjerati da ih zavrsim. Jednostavno su mi djelovali previse ogranicavajuci, upravljanje je bilo teze i imao sam dojam da si mogao stazu proci na samo 1 nacin. Dok je u com2 ipak bilo mozda malo vise slobode i bilo je sve ispoliranije.

Probao sam i Commandos 3, ali sam ostao razocaran promjenama na gore i odustao sam.
Nikad nisam niti dovrsio Robin Hooda niti Desperadose. Premda sam se njih sjetio sad kad sam igrao Hard West.

Shadow Tactics me ceka na PCu i PS4 (ne znam s kojom verzijom krenuti). Igrao betu/demo i bio odusevljen prikazanim. Podsjetilo me na Commandos 2  :*

Mene samo zanima koliko vremena im je trebalo, da naprave zadnju misiju u Commandosu 2?

Commandos 2 mi je bila prva igra tog tipa. Gledao sam frenda kako igra ranije nastavke, ali nisam nikad sam igrao.
Kad sam rijesio Commandosa 2, probao sam te ranije, ali nisam se nikad uspio natjerati da ih zavrsim. Jednostavno su mi djelovali previse ogranicavajuci, upravljanje je bilo teze i imao sam dojam da si mogao stazu proci na samo 1 nacin. Dok je u com2 ipak bilo mozda malo vise slobode i bilo je sve ispoliranije.

Probao sam i Commandos 3, ali sam ostao razocaran promjenama na gore i odustao sam.
Nikad nisam niti dovrsio Robin Hooda niti Desperadose. Premda sam se njih sjetio sad kad sam igrao Hard West.

Shadow Tactics me ceka na PCu i PS4 (ne znam s kojom verzijom krenuti). Igrao betu/demo i bio odusevljen prikazanim. Podsjetilo me na Commandos 2  :*
Zadnja misija Commandosa 2 je fenomenalna, ulice Pariza... Međutim, meni je Colditz daleko najbolja misija u čitavom serijalu, jednostavno gušt za igrati koliko atmosfere ima. Što se prethodnih nastavaka tiče, da, malo je teško se ufurati u njih, ali zato imaju pregršt misija. Tu se stvarno gube sati.

Inače, Desperados jednostavno moraš odigrati, to je obavezno štivo za sve ljubitelje ovakvih igara. Solidna priča, no glazba, mape, dizajn, to je ono što se ističe. Robin Hood je imao malo problema, nekad s kamerom, ali i dalje igretina samo takva. Probaj i Chicago 1930, malo odudara od ostalih, ali isto ima taj "feeling".

Ja se uopće ne sjećam glomaznosti Pariz misije. A cijeli serijal sam prešao više puta. Valjda zato što sam Pariz mislim samo jednom ili dvaput prešao. Jel tko ima neke dobre fixove za Commandos 2 Widescreen, ja kada sam ga pokušao osposobit malo je radilo malo nije, a sjećam se da neke stvari onda nisi mogao. Pa me baš zanima, jel se netko zajebavao sa time?

Ja sam pokušavao, ali ako se ne varam problem je bio HUD koji jednostavno nije dizajniran za te visoke rezolucije, stoga nije radio kako spada. Ali da se stvarno bez problema igrati i na danim rezolucijama.

U pravilu, kod bilo kojih Widescreen fixeva, prvo ćeš raditi fix preko alata kao što je UNIWS, a onda se treba naći i HUD fix ako je rezolucija stvarno visoka.

Ja sam desperados preskočio. Se to da natjerat u Wideu?

Možeš se oprostiti s tim.
Nažalost, problem je pokrenuti uopće da radi kak spada. Ja sam recimo koristio DxWND da uopće pokrenem igru. Možda je čak najbolja opcija pokrenuti WinXP preko virtualboxa. Tada bi se već dalo igrati s mogućim modifikacijama oko widescreena.