Pravednik Koji model Omena imaš i jesi li zadovoljan njime?
HP Omen 15 ce012nm.
Verzija sa SSD-om samo pa sam morao kupiti još jedan i uzeo Samsung EVO basic 500 GB.
Laptop je ok ali dat ću ga bratu tj. prodati za 8 soma, trebao sam uzeti 17" ali tada nije bilo nigdje baš.
Služi me kao desktop replacement isto sad kad sam doma.
Problem je da je grafička Max Q verzija u 15" pa čim dođe do 70 stupnjeva trotla.
Ne jako ali ne prelazi nikad 1780 mhz, najgore da jako varira 1500 mhz, 1600, itd.
Pa je tako i frame rate nestabilan dosta, ako ti se igra ne vrti preko 60 da lockas.
No većinom sve ide na 1080p ultra plus AA 60-70 frejma.
Witcher 3 smanjim postavke shadowsa samo 50-60-70 kako gdje.
Forza Horizon 3(original sa Microsoft storea) ide 30 lockanih na 4k native sve ultra.
Samo smanjim malo shadowse i AA.
No to je iznimka jer u pravilu nista drugo nejde 4k preko 25-28 frejma iako smanjim postavke na low.
Zato jer je GTX 1060 ograničena memorijskom propusnošću i VRAM-a fali. 6 GB zna biti premalo za 4k.
Naravno nije ni napravljena za to.
Na 2880x1600 mozete igrati ali to je neka granica za 30 frejma i ultra postavke.
Naravno to sve kad je spojen na TV.
Njegov ekran je 1080p 120hz, isto ok ali meni nažalost premalo.
Malo light bleedinga gore i lijevo.
Zamjerka jeste da je vruć gdje su F tipke a ide i do WASD pa nije ugodno, po ljeti bude još gore.
Definitivno velika mana po meni.
Dobro je jer je lagan za održavanje.
Glasan kao PS Pro kako kad ali to je to, možda i glasniji ponekad pa neće svakome odgovarati
ali jebiga ko kupuje gaming laptop mislim da mu je to zadnja stvar koju gleda.
Procesor nikad ne trotla, 85 stupnjeva maks u igrama drži sve 4 jezgre na 3,5-3,4 Ghz.
Radio 24/7 spojen na 4k TV doma i sad radi non stop.
Testiram ga ali nema problema, za sada.
Zajebo sam se ali brat spašava situacija, ja sam očito prezahtjevan a to košta.
Sad se dvoumim kako dalje, ionako sam većinom po stražama kad radim a tam mi ga je šteta nositi
kad su uvjeti katastrofalni pa bi posisao kilu prašine za tjedan dana.
Kad sam interventni isto nemam vremena jer radim do 18 h pa kad idemo na večer i operem se
prođe volja i vrijeme za igranje.
Razmišljam složiti neki brutalni desktop sa 1080 ti.
A možda i ne jer sam zadovoljan i sa PS4 kad se vratim doma, počneš cijeniti neke male stvari više
kad si odsutan i sve po svuda a ni ne šteti da se maknem od gaminga tih 7 dana.
Moderatori slobodno premjeste post u odgovarajuću temu ako tu smeta.