Resident Evil Zero
: : :
Bilo je pitanje vremena kad će :)
Kako su krenuli i kako fanovi objeručke dočekuju rimejkove, rimejkat će Capcon cijeli RE serijal i zaradit dovoljno novaca da opet daljnjih 10 - 15 godina mogu štancat sranja. No opet, štancanje sranja na stranu, tko se može buniti rimejkanom RE serijalu (RE, RE2, RE3 i RE0)
Ja mislim da je bolje da se Capcom prihvati remake-ova/remastera, jer očigledno nisu u stanju više napraviti odličnu (goty) igru (mind you, nisam rekao solidnu).
Fucking Deep Down otežu jer očigledno nemaju ideju kako to treba da izgleda uopšte. Mnogi su možda zaboravili, ali prvi put kad je predstavljeno na ps4 za mnoge je to bio system seller.
I šta se na kraju desilo od toga ? (retorical question).
Dalje, RE6 ? Istina i dalje je bio komercijalan uspjeh, ali više iz stare slave nego što je to bio neki holy shit kvalitet.
Ja ne znam ni jednu osobu koja ima nešto pozitivno reći za RE6.
Hell, ljudi sad u zadnje vrijeme govore: "Pa RE Rev2 je dobra igra, povratak na staru slavu..." itd.
LOL, otiđite odigrajte RE1-3, remake, veronica i 4-orku da vidite šta je RE serijal i da je to bio jedan od najboljih i najkvalitetnijih serijala ikad.
Zašto da se zadovoljavam sa mediocre naslovima?
Gdje su originalni naslovi puput Okamija, Viewtiful Joe-a, Killer 7 i God Hand-a, koji možda neće se prodati u 5 miliona primjeraka, ali su dan danas ostali ljudima close to heart ?
Kvragu Capcom je odustao od Inafune-a, Mikamija, Kamiye, jedni od najboljih ljudi u industriji.
Ostao im je još Itsuno, a i to imam osjećaj da je na klimavim nogama.
Tako da sam dojma da se bolje okrenu remasterima igretina poput Rezija, Onimushe, DMC-a, Breath of Fire-a, Mega Man-a and so forth, nego da dalje masakriraju ikone.
Dobra vijest. Pitao sam se treba li igrati RE preko emulatora na kraju, ali izgleda da neće biti potrebe za tim. Samo ne znam čemu početak 2016 za izlazak ovoga, ali valjda bolje ikad nego nikad...
Ohhhhh, ohhhhhhhhhhhhhhh
Kako sam prije napiso, kreno Remake igrat, ali zvucnici su mi bili otisli i moro prekinut no onih 5,6 sati sto sam igro radi se o najboljoj igri koju sam ikad igrao, briljantnoj, jednostavno tako nesto nisam ocekivo ni u ludilu. Jbte ruke su mi se znojile ko lude, atmosfera perfektna.
Ma jednostavno MGS i RE serijal ne znam hoce li se to ikad nadmasit, to kad igras osjecas se bas ispunjeno.
Jedva cekam da krenem opet u RE Remake. Ne isplati se ako nemas savrsene uvjete, igra to zahtjeva jbga, ne mos ko seljak igrat najveci klasik ikad.
idemo po platinu
Izgleda da Zero imaju originalne assete, jer su potvrdili da će neke lokacije skroz preraditi, za razliku od uspcale-a iz Remake-a.
Ne znam da li ste pogledali video, ali izgleda extra, i ne mogu da se ne zapita šta bi bilo da danas naprave AAA RE sa takvim stilom.
Dan danas Remake i Zero izgledaju fantastično, a tek kakav su pojam bili na GC-u davne 2002-e na malim CRT tv-ovima.
Fotorealistično.
Bas tako.
vrhunski screenovi. konacno i zero , iako nije ni priblizno dobar kao remake i dalje je odlicna igra.
Jedva cekam.
Zadivljujuca grafika. Iako na GC je grafika imala poseban car, ovdje kao remaster je za razinu pa i vise bolje izrazena detaljima i ostrinom slike. Toliko ga ne iscekujem jer sam ga nedavno odigrao na GC, ali definitivno jednog dana kada cu imati ponovnu inspiraciju budem i to remaster.
Zero je doista "pocetak pocetaka" serijala.
Igraće se definitivno.
https://youtu.be/GjxDCK56E0M
Nadam se samo da uspjesnost ovih 2 HD reizdanja potakne Capcom na pravljenje remake drugog i treceg nastavka jel doista ne vidim razloga suprotnom. Novih ideja nemaju, ana ovom bi zaradili vise da taman i stigne sedmica. Ako moze Square sa sedmicom pa moze onda i Capcom.
mozda nije najbolja tema za to ali jeste vidli RE4 fan "remake" tj remake samo textura i nekih stvari?
tak da ako nece kompanije fanovi ce napravit