Ja mislim da je bolje da se Capcom prihvati remake-ova/remastera, jer očigledno nisu u stanju više napraviti odličnu (goty) igru (mind you, nisam rekao solidnu).
Fucking Deep Down otežu jer očigledno nemaju ideju kako to treba da izgleda uopšte. Mnogi su možda zaboravili, ali prvi put kad je predstavljeno na ps4 za mnoge je to bio system seller.
I šta se na kraju desilo od toga ? (retorical question).
Dalje, RE6 ? Istina i dalje je bio komercijalan uspjeh, ali više iz stare slave nego što je to bio neki holy shit kvalitet.
Ja ne znam ni jednu osobu koja ima nešto pozitivno reći za RE6.
Hell, ljudi sad u zadnje vrijeme govore: "Pa RE Rev2 je dobra igra, povratak na staru slavu..." itd.
LOL, otiđite odigrajte RE1-3, remake, veronica i 4-orku da vidite šta je RE serijal i da je to bio jedan od najboljih i najkvalitetnijih serijala ikad.
Zašto da se zadovoljavam sa mediocre naslovima?
Gdje su originalni naslovi puput Okamija, Viewtiful Joe-a, Killer 7 i God Hand-a, koji možda neće se prodati u 5 miliona primjeraka, ali su dan danas ostali ljudima close to heart ?
Kvragu Capcom je odustao od Inafune-a, Mikamija, Kamiye, jedni od najboljih ljudi u industriji.
Ostao im je još Itsuno, a i to imam osjećaj da je na klimavim nogama.
Tako da sam dojma da se bolje okrenu remasterima igretina poput Rezija, Onimushe, DMC-a, Breath of Fire-a, Mega Man-a and so forth, nego da dalje masakriraju ikone.