Dobro je, probudil si temu nakon skoro 5 leta hibernacije i time otkrio je meni.
Od malena pamtim dva filma kao one koje sam jedva čekao da bude neki praznik jer su ih samo tada prikazivali na telki. To su Doktor Živago i Zameo ih vjetar. Draži mi je Živago. Oba filma su kultna i dobitnici brojnih Oskara.
U Živagu ne mogu se sjetit kaj mi točno ne odgovara jer iznimno mi je dobar film, glazba pogotovo, ruska divljina, zima, gulag, ljubavna priča.
Zameo ih vjetar ili ti ga Gone With The Wind da bolje mlađi kuže o kojem se šljaka. kod njega mi se ne sviđa za današnje vrijeme to kaj predugo traje u originalu a ima i kraća verzija koji paradoks a ta verzija mi se pak ne sviđa jer su makli nešto što mi je bilo zanimljivo. Prvi put kad ga gledaš pa i drugi, ne smeta ti duljina trajanja jer uživaš u svakoj minuti i na kraju si veliš pa kaj je već gotov. Nakon trećeg puta ti možda dosadi ali ne gubi na umjetničkoj veličini.
Eto ta dva filma su mi prva kao najdraža. Bili su već mnogo puta reprizirani na telki ali nisam gledal ZIV osim Živaga jer njega uvijek rado pogledam.