Je li tko ovdje upoznat sa serijom Mindhunter? Čini mi se jako intrigantna a teško mi je natjerati se na gledanje serija ako nisu potvrdeno super.
Evo, ja baš jučer počeo. Odgledao tri epizode i zasad sam i više no zadovoljan. Atmosfera i feel 70-ih su odrađeni genijalno, likovi su mi zasad također odlični, a te interakcije sa psihopatima su stvarno odrađene vrhunski. Dijalozi tu posebno blistaju, a način na koji su ispitivanja odrađena je toliko intuitivan. Pogotovo jedno u trećoj epizodi koje je toliko prirodno i logično, a tako dobro odrađeno.
Ne znam, najbolje da sam probaš pa vidi. Prva epizoda je uvod teški, znači čisto upoznavanje s likovima i uspostava nekih veza koje će igrat ulogu kroz sezonu. Također, treba napomenut da iako Fincher ima prste u seriji, nema tu nekih Se7en tretmana pa tako serija ne cilja na neke gore trenutke i prikaz samih ubojstava već se, kako joj i samo ime kaže, orijentira više na psihološki aspekt likova što je po meni jedno lijepo osvježenje. Također, kako sam napomenuo, isti je dio odrađen odlično tako da je stvarno gušt gledat sva događanja na ekranu. Na trenutke baca Se7en i True Detective vibre, a naravno ukomponirano je tu hrpa referenci na ostale slične filmove.
I koliko sam skužio, referiraju se na prave likove... sad nisam istraživao dali su svi prave osobe, ali spominju se Manson i slične persone. Što sve to čini još jezivijim.
S tehničke strane, top produkcija, Fincher je iza kamere prve dvije i posljednje dvije epizode... znači tu si siguran da ne možeš fulat.
Obzirom da koliko sam skužio, voliš filmove slične tematike, definitivno bi ti preporučio ovu seriju. Sad ne znam dal si možda nešto slično gledao kroz strane filmove, ali meni je osobno ovo sve dosta svježe.
Malo sporija radnja, ali po meni definitivno isplativa... to bi bili neki dojmovi nakon početne tri epizode, a koliko sam skužio dalje ide samo bolje.
...
Na kraju krajeva, ima svega 10 epizoda, kojih 8-9 sati sadržaja, kao neka mini trilogija, tako da i nije neka muka ako ti se i ne svidi.