Počeo sam prelaziti pa da napišem nešto nakon 10h igranja na base PS5 (performance mode).
Oblivion mi je prva TES igra koju sam igrao davne 2006 i razlog zašto sam kupio (kupio ga je tata) prvi PC ikad. Par frendova je igralo Morrowind i hajpali su igru. I kad su krenule prve slike i najave za Oblivion i mene je ulovio hype train. Da skratim. Na kompu sam imao sigurno oko 100h i poslje na PS3 još barem 50-60h.
Lani me oduševila najava Oblivion remastera ali "tek" je sad došlo vrijeme da se ponovno vratim u Cyrodii.
Odmah na prvu me oduševila grafika i kleo bi se u sve da je tako izgledalo 2006 ali nije. Sad definitivno kužim zašto se ne zove remake ali ovakve remastere trebamo više nego remastere igara sa PS4 ere.
U ovih deset sati imao sam tri buga.
1. Relativno brzo na početku igre kad sam išao ručno sejvati zaštekala je igra i izgubio sam 20 min.
2. Onaj quest kad moram do kraja osloboditi Kvatch. Lik se zbugao i nije mi mogao otvoriti vrata kanalizacije. Na svu sreću imao sam save par min prije toga.
3. Sinoć mi se nikako nije htio maknuti stamina bar. Loadao sam i dalje se nije micao, onda sam ugasio igru i ponovno pokrenuo ali također nula bodova. Nadam se da kad večeras upalim plejku problem će biti riješen jer ću inače poluditi ako moram igrati non stop sa stamina barom.
Šteta što igra nije ispolirana jer iovako uživam na max. Atmosfera, svijet, muzika i sve je top tier. Nekada mi se činilo da gradovi imaju npc likove kao AC serijal. Sad vidim da to nije ni blizu. Da su barem dodali malo više ljudi ali kao što rekoh. Draži mi je i ovakav remaster nego remaster Until Dawn ili Days Gone.