Ja nisam mogao nać postavku u igri...
Ima potrebe itekakve, baš dobro funkcionira u igri i baš se dobro vozi na volan!
Tako da... Uostalom evo i mojih dojmova nakon pet sati...
Pet sati sam proveo u igri i moram priznat da sam ugodno iznenađen kvalitetom igre.
Istina ima tu punopreviše prostora za napredovanje i nije igra niti blizu najboljih u žanru, ali za ovo što smo dobili u odnosu na launch za konzole, je i više nego dobro. Prvo da spomenem kako me apsolutno smara glazba i cijela ekipa u RL animacijama, kao i ta atmosfera...
Pa onaj Undeground, Most Wanted prvi i Carbon su imali puno bolju atmosferu, pice i likove nego ovaj reboot.
Onda i glazba ide u istom tom pravcu. Doslovce svaka druga pjesma je psihodelija neka i uopće mi ne paše. Moguće da ću se malo priviknut, ali...
Navigacija menijem i općenito navigiranje svih postavki je dosta zbunjujuće i nepregledno.
Trebali su mi sati, da sve pohvatam u rutinu...
Koja bi to bila win win situacija za igru, serijal i žanr da su ubacili kokpit pogled, da su se full potrudili oko interijera automobila.
Baš bi u ovaj engine i u ovakvu grafičku prezentaciju kokpit došao kao budali šamar. Tugica.
Da ne nabrajam samo nedostatke i šta se sve moglo bolje, da spomenem ono dobro.
Forsbite; grafika; vizualno odlično.
Volan; manual shifting; opcije asistencija, handlinga općenito i postavke volana.
Grad; iako to sve izgleda klasično pusto na NFS način, sve izgleda predivno. Od autoputa, do gradskih lokacija.
Selekcija automobila je vrhunska, taman su pogodili odlične modele u ovu igru.
Ima igra u ovoj "full" PC ponudi glavu i rep, na volan se dosta dobro vozi.
Ako itko krene ovo igrat na volan, neka se igra dosta sa opcijama u igri oko postavka volana, kao i onima van igre.
Ja sam morao van igre spustit "sve efekte volana" za 40%, kako bi dobio "lako" okretanje volana, pošto je igra arkada.
I oko drifta treba dosta vremena, što zbog vašeg skilla, što zbog postavki drifta.
A jednom kada se mastrira, postaje pravi užitak driftat po ulicama ili zavojima raznoraznih obilaznica.
Veliki plus ide i na kamere, jer ona kamera koja paralelno sa autom prati drift, će mnoge kao i mene neopisivo smetati.
Tako da ima mislim 5 kamera na biranje, a samo jedna je ta neka "drift feature" kamera.
Ima jedan super event gdje uz pomoć AI kolege morate skupit timski drift EXP, to je naštetu teška pušiona.
Jer je AI dosta loše napisan, pa sa strane AI-a ta vožnja do zavoja je poprilično spora.
Ono što ja imam reć u obranu igre, jest, da je ovaj NFS najbolje nakon onog iz 2010.
Da sam proveo pet sati u igri, a samo sam se zagrijao. Te da će gotovo sigurno igra se nać i u recenziji CSR Portala. =)
Uskoro napravim jedan video kompilacije vožnji...