Yes, Dormine, yes. Yesyesyes. We did it!
Pokušat ću objasnit ovaj (bolesni) optimizam. Iako ova igra nosi broj četiri u naslovu, po "osjećaju" izgleda kao pravi nastavak na prvu Valkyria Chronicles igru. (radi se i o jako bliskom vremenskom periodu) A prva VCh. je bila nešto posebno; pogotovo u vrijeme kad je izašla. Po ne znam koji već put ću je i ovom prilikom preporučiti svima koji su je do sada ignorirali iz tko zna kojeg razloga. (Na Store-u se Remastered verzija u zadnje vrijeme nudi po mizernim cijenama.)
Ne vidim kako mogu promašiti sa ovim nastavkom. Sramežljivo priznajem da sam dvojku samo "pipnuo" na Viti, a trojka, nažalost, kod nas nikad nije ni ugledala svjetlo dana. Ono što je bitno naglasiti, a što se da zaključiti iz intervjua s producentom same igre kojeg ću sada linkati, i oni sami igraju na kartu da većina ljudi nije odigrala dvojku i trojku. Znači odigraš prvu igru (najbolju) and you’re good to go.
Our overarching vision is to return to the original Valkyria Chronicles’ roots, while building on improvements from the rest of the series. Valkyria Chronicles 4 is the culmination of everything we’ve learned up to this point.
https://blog.us.playstation.com/2017/11/20/valkyria-chronicles-4-launches-on-ps4-next-year-insight-from-the-producer/ Jedino šta se iskreno nadam da će se ipak dovoljno razlikovati od prve igre. Sakimoto će isporučiti na polju glazbe, po pitanju stila tu također nema greške (dajmo joj odmah tu titulu najbolje igre sa vodenim bojicama :-P), ali da barem bude čisto neka drukčija scenaristička krivulja, gameplay twist ili tako nešto. Mada i da bude samo
jedinica u novom ruhu - "unutra" sam sto posto. Znači igra ima psa na alternativnoj WWII JRPG fronti. Pas nosi kapu. Japanski
gaming Bogovi, uzmite me već jednom.
Odlična stvar je i izrada igre za Switch. Sega pokazuje da ide
all in (nadam se da će im se to odraziti/isplatiti na prodaju), a Switch je dobio još jednu potencijalno vrhunsku igru; i ono najbitnije - dokaz da će imati podršku izdavača, barem onu najbitniju.
Ne znam šta da kažem više. We’re in the best timeline, indeed. Xenoblade Chronicles 2, Monster Hunter World, Ni No Kuni II, Draqon Quest XI, Project Octopath Traveler i Valkyria Chronicles 4 kao zadnji pečat da JRPG nikad neće umrijeti.
I još nešto, amigo. Na skali od 10 do 10, koliko jako još jednom želiš vidit jednu od najboljih ženskih JRPG likova Aliciju Melchiott u novom Story DLC-u VCh.4?