Kaj znači, nisu ista klasa?
Kaj određuje pripadnost klasi?
To su dva apsolutno komparabilna telefona.
Sve, osim izgleda, i ajmo reć nekog "wow" dojma je na strani Z3C. Ekran mogu shvatit naklon ka OLED klanu, tu si također u većini. Ali da zato što preferiraš vibrantnost OLED-a, kažeš da je na xperii, smeće, ne slažem se.
Da, na VITI je prednost OLED. Na mobitelu, meni nije. Ima također neki veći "wow" efekt, jer boje "ispadaju" van, ali su isto tako apsolutno neprirodne. Za vjernost prikaza mi je ekran na xperii draži. Iako da ima OLED, nebi rekao da je smeće. Nije. Ima puno pluseva, par minusa.
Ove falinge koje si naveo za ekran nisu prisutne na svakoj xperii, već na nekim faličnim modelima koje onda izreklamiraš.
Opet kažem, imam prastaru Xperiu Z, koja nema ni približno sve điđe miđe na ekranu ko Z3, pa sam i dalje zadovoljan sa ekranom. Nikakvih leakova, ništa. A imao sam S3 sa famoznim OLEDom.
Najveći minus ovih, naročito starih, modela IPS-a je gubitak kontrasta pod kutem gledanja. Ali to mi je smijurija, jer ekran na mobitelu nikad, ali nikad nisam gledao pod kutem.
Ti se šališ ili kaj?
X3 mini je mid-range telefon dok je Galaxy Alpha S5 sa manjim ekranom.
Svojevremeno je Alpha benchala više od svih na AnTuTu benchmarku, uključujući i S5, HTC M8, One Plus One, Xperie X3 (velike), Meizu MX4 i Galaxy Note 4.

I to samo zbog manje rezolucije ekrana.
I to za displaye uopće nema rasprave. OLED je superiorniji u svakom pogledu. Prezasićenost boja nije problem OLEDa nego nas kretena koji se već desetljećima ne želimo maknut od sRGB gamuta.
Prezasićenost bojama nije karakteristika OLED ekrana. To je apsolutno kriva pretpostavka. Evo ti Galaxy S6, ima 577 ppi QHD AMOLED display. Ništa nije prezasićeno, nasuprot kalibracija je perfektna za mobitel, ppi ogroman.
Izgleda kao da čitaš najfiniji print na najfinijem papiru. Vidljivo u svako doba dana, i po najjačem suncu.
Zamor očiju nikakav, vjernost prikaza najbolja.
I light leakovi na Xperiama nisu rijetki, nego baš suprotno.
Imam 10-ak prijatelja koji svi imaju Xperie iz Z serije, a ima Z, Z1, Z2, Z3, Z3 compact.
Svi od reda pate od lošeg pozadinskog osvjetljenja, manjka kontrasta...
Pa čovječe crvena boja je roza na Xperiji X3.
O čem mi pričamo.
Žrtvovali su apsolutno sve da bi ekran svijetlio ko beacon za izvanzemaljce.