Puno hvala svima na komentarima! :) Tek sam sada došao doma i mogu prikladno i odgovoriti na vaše komentare.
Vidim da Solid Snake viper89 i još neki spominju taj povratak staroškolskih igara. I da, kada je riječ o pucačinama, to stvarno odgovara. Potpuno je drukčiji pristup igri koja je stvorena za čistu makljažu naspram taktiziranja u Siegeu ili pak kada morate pripaziti da ipak tu i tamo uđete u zaklon u Call of Dutyju. Ovdje nema togo. B.J.-u se j**e živo. Uzme dva mitraljeza, iskače pred robota većeg od duga Hrvatske i deri. Fenomenalan osjećaj koji će svakoga vratiti u doba Dooma, Quakea, prvih Medal of Honora itd.
maverick
Iskreno ne znam ni kako si izvukao Half-Life 2 niotkuda kada sam spomenuo desetljeće što samo po sebi znači da mislim na ovo desetljeće u kojemu se nalazimo. Nadalje, to što desetljeće traje do 2020. ne znači da već sada ne možemo imati igru desetljeća, a zdrava logika kaže da je ta "pucačina desetljeća" zapravo najbolaj pucačina u godinama koje smo doživjeli ovo desetljeće.
Nadalje, poprilično sam siguran da New Colossus nisi ni zaigrao, a kamoli prešao. S druge strane, ja sam proveo zadnje dane istražujući svaki kutak igre. Skupio sam skoro sve collectiblese, odigrao sam sve osim tri misije s Ubercommanderima i na kraju sam prešao čitavu igru. Upravo po tome imam legitimitet reći da je meni to jedna od najboljih igara godine. Da, istaknuo si da sam rekao kako je jedna od, ali ne vidim nigdje valjani razlog da kažeš kako sigurno nije najbolja igra kada ju nisi ni zaigrao. Do nedavno sam mislio kako mi ništa neće nadmašiti Divinity, ali vidi vraga, nastavio sam pratiti igre, igrati igre i - op! Eto još jedan dragulj u godini.
Iduće što mi je bilo enigmatičnije od enigma kodova u Wolfensteinu mi je mišljenje da osobno stajalište nema mjesta u recenziji. Ja apsolutno nemam pojma kako prosuditi o igri bez da sam imam mišljenje o istoj. Ako netko ne stvori mišljenje o nečemu, kako će dovraga onda to i recenzirati?! Bio sam maksimalno objektivan jer će ova recenzija dogurati do čitatelja. Ti isti čitatelji mogu svoje mišljenje krojiti na temelju riječi koje se nalaze u mome tekstu zbog čega je moj pristup, kao i pri svakoj recenziji, maksimalno profesionalan i objektivan. Ono što svatko mora shvatiti je da kada o nečemu sudimo, i najveća objektivnost ima dozu subjektivnosti bez koje jednostavno mišljenje ne bi postojalo.
I na kraju, dok apsolutno uvažavam da se ne moraš slagati s mojim mišljenjem, ne treba ti ni biti važno, ne vidim nikakvu logiku u čitanju iste recenzije ukoliko ti moje mišljenje nije mjerodavno. Čvrsto stojim iza svake riječi napisane u ovome tekstu jer su temeljene na iskustvu igranja čitave igre. Bafta, Polygon, bilo tko. Činjenica da imaju veći budžet ili veće privilegije prilikom konferencija ne znači apsolutno ništa za kvalitetu samog pisanja. Brend ne znači kvaliteta. Osobno se osjećam spremnim recenzirati igre jer se njima bavim od malih nogu, a pogotovo zadnjih pet do šest godina intenzivno pratim industriju, redovito igram najnovije naslove. Jednako mogu reći i za svoje kolege. Žive gaming, neki su hodajuće enciklopedije igara i razumiju se u ono što igraju. Na kraju krajeva, to iskustvo je ono što nekoga čini mjerodavnim.
Naglašavam, slobodno možeš registrirati moje mišljenje ili ga u potpunosti ignorirati, ali smatram da je bezobrazno govoriti kako nečije mišljenje nije mjerodavno na temelju toga da nisu dio ogromnog brenda. Mjerodavnost se mjeri tako da se tekstovi čitaju i onda osoba sama prosuđuje, a ne po tome jel se netko zove FFA, Reboot, HCL, IGN, Gamespot ili kako već.