Opet ćemo imat klasičnu situaciju gdje će developer nakon ogromnih pritužbi i kontroverzi malo povuć kočnicu i ublažit sustav u samoj igri, a ljudi će ga na kraju prihvatit. Kroz idućih nekoliko godina drugi developeri će počet gurat sličan sustav i u malim dozama ga povečavat gdje ćemo se na kraju naći opet na početku, ako ne i u goroj situaciji. Ovako nešto postat će standard u industriji i nitko neće zucnut, isto kao što je krenulo s DLC-ovima i sličnim pošastima moderne gaming industrije.
Stvar je samo u doziranju, bez naglih promjena i ljudi će se naviknut, a onda čekamo novi način udaranja po našem, gamerskom džepu bez da smo toga "svjesni". Opet ćemo slušat razno razne pobune i na kraju ćemo se opet naguzit. I tako u krug.
...
Samo mi nikad nije bilo jasno kako se nekome plaćaju te ingame pizdarije. Nikad, ali nikad mi nije palo napamet kupovat neke gluposti ingame za koje se traži pravi novac. Od kad sam bio klinac i udarao online igre tipa travian, imperium i slične pa do igranja Uncharteda ili bilo koje moderne igre. Ne vidim gušt u kupovanju puta do pobjede, a da ne pričam o nekim itemima za ušminkavanje lika. Ili ono, plati 10$ i dobivaš brži XP i slične gluposti.
Da su ljudi pametni ne bi trošili pare na takve gluposti i developeri bi morali omogućit ih kroz prirodan napredak koji iziskuje samo vrijeme i trud igrača. Ali sad već pričamo o utopiji...