Unaprijed sry na ultra shit kompoziciju teksta. Sinoć sam se unakazio malo. Tek sam se probudio xd
Ovako prvo što moram pohvaliti je da igra ima 3 zasebna sejva. Normal, Survivor i treći nemogu ne nazvat Minecraft.
Survivor je JEBENO TEŽAK. Znači planet je većinom hc od početka, stavlja te u jako tešku poziciju imaš jako limitirano vrijeme i moraš u startu iskoristit maksimalno početak nakupiti jako puno materijala, ne kraftati nikakve upgrejdove i samo hoardat matse. Brod je dosta udaljen dok trčiš trebaš skupljati. Platinim, Iron, Plutonium i Carbon. Sa Carbonom i Plutoniumom radiš energy shardove za svoj life sistem bez kojeg krepaš instant, a on se troši jetpackom i šprintanjem brže. Iron i Plat treba za kraftanje shield shardova sa kojim punis nazad svoj shield koji ti se KONSTANTNO depleeta dok si na opasnom surfaceu (toxic, cold, fire). Scan za materijale ima JAKO veliki cd tako da ako skeniras a da nisi u blizini broda treba 30etak sekundi tako da vrijeme kad skeniraš moraš jako brzo i efektivno iskristit da pokupiš materijale i stalno se krećeš. Kad dodjes do broda imaš najveći problem. Trebaš puno heridiuma da popraviš brod. Da uopće kreneš ka njemu ako nemas deposit blizu moraš unaprijed opet skupit hrpu matsa da imas dovoljno chargeova do tamo i nazad. Jednostavno surivor mode ne priznaje pogreške. Ne prašta.
Što se tiče same igre. Igra ima bolju generaciju planeta pod 1. Nešto su čeprkali po kodu. Ima bolju grafiku somehow? Ili bolji prikaz ili nešto. Igrao sam u 4k u 1080 sa TAA sa Ultra SMAA na 4k i stvarno puno je bolje od prije. Igra nema dropova u fpsu. Mehanika kraftanja nekih objekta otkriva MP komponentu. Naime kraftaš objekte koji puštaju poruku drugim igračima. Imaš portale svoje. Smrdi mi da bi MP mogao biti tu negdje. Dal opravdavam igru? Ne. HG je sjebo. Hejtam ih. Pičke su najveće. Dal je ovo kvalitetan update?
Iskreno. Je. Po mom mišljenju trebali su čekati da izbace ovo što su sad izbacili. Po meni je ovo trenutno igra koja zasluzuje donekle famu koju su israli u početku. Jako sam skeptičan za sad i mislim da sam dovoljno iskren u vezi same igre. Neću pasti na početni hype train. istražit ću sve što igra trenutno nudi. Kad vam pokažem kako mi se planet i sistem zovu...